moln musikspelare – icloud

Den mest lovande moln musikspelare är icloud den nya molnlagringstjänst från Apple och vinnaren av vårt godkännande. Dess funktionalitet är unik bland de molnet musiktjänster vi granskat, och användarupplevelsen erbjuder saknar motstycke. Vi blev mycket imponerade med tjänsten, även i sina spädbarn etapper under betatestning. Det är helt integrerat med iTunes 10.3 och enheter som kör iOS 5, som sänder nästan allt du gör på en enhet eller dator till alla dina synkroniserade enheter. Om du är en Mac-användare eller om du bara använder Apple-familjen enheter i samband med iTunes på datorn, kommer icloud ta all din musik till dig var som helst när som helst.

Funktioner

Apples iCloud fungerar lite annorlunda än några av de andra moln musikspelare ute. Med iCloud, är du inte strömma musik via molnet från en fjärrserver. Du faktiskt tar emot ljudfiler själva på dina enheter. I de flesta fall kommer detta att innebära Wi-Fi anslutna enheter, men du kan välja att ta emot den via 3G om dina enheter stöder detta sammanhang. Även om detta innebär att du kommer att ha enastående ljudkvalitet från vilken plats som helst, betyder det också att dina låtar kommer att ta upp utrymme på alla dina enheter, ett problem som moln musiklagring är tänkt att korrigera. Lyckligtvis inte alla musik köp du har gjort kommer att dyka upp på alla dina enheter; tidigare inköp från iTunes eller direkt uppladdning kan laddas ner separat på ett behov när det behövs.

Apple har en historia av att producera ren, enkel att använda, polerade produkter, och iCloud ser ut att bli efter det mönstret. Det är sömlöst integrerade och vi menar att; Det finns inga synliga koppling i användarens upplevelse-med normal användning enhet, vilket gör att även de nyaste iDevice användaren att plocka upp och anta systemet utan problem. Och om du råkar stöta på problem när du använder tjänsten, ger exceptionell kundservice som är bara ett klick eller ring bort Apple. Allt som allt var vi mycket imponerade med Apples implementering av molnlagringsmedia koncept, trots sina få begränsande faktorer.

Allt du kan göra på iTunes du kan göra i iCloud. Eftersom alla dina iDevices synkroniserar med ditt länkade iTunes-konto, något du ställa upp i själva ansökan kommer att speglas på dina andra enheter. Detta inkluderar möjligheten att skapa spellistor som du kan göra manuellt eller med deras Genius funktion. Möjligheten att överföra Genius-spellistor utan att synkronisera dina enheter manuellt (en annan funktion i iOS 5 och iTunes 10.3) är en utomordentligt praktisk funktion som ger dig stor flexibilitet med dina enheter. Nu, alla dina iTunes uppgifter går med dig, oavsett var du befinner dig.

Grundläggande, essentiella spelarens egenskaper finns på iTunes och genom dina Apple-enheter via sitt eget gränssnitt. Detta inkluderar genre, lista och utsikt skivomslag; shuffle, upprepa och sökfunktioner; och möjlighet att ladda ner låtar från molnet. Som nämnts ovan, när du aktiverar iCloud, kommer det att driva alla dina inköp ut till var och en av enheterna utan att kräva en nedladdning. Allt du har köpt eller laddat tidigare att göra det möjligt iCloud är fortfarande tillgänglig för nedladdning från molnet, men du måste göra det manuellt.

Förmodligen den mest imponerande inslag i iCloud är att det inte kräver en uppladdning för att lyssna på musik. Till att börja med gör deras iTunes Match tjänst du att spegla hela ditt iTunes-bibliotek på moln, och det gör det utan bloggat din Internet-anslutning ned under en längre tid. Det gör detta genom att hitta musik på din dator som redan finns i iTunes “universell bibliotek. Den lägger sedan referensen till låten i din moln konto. Med hjälp av denna metod, det tar bara några minuter för iTunes att hitta all din musik på molnet och ge dig tillgång till den. Ännu bättre, kommer det att ge dig högsta kvalitet ljudfil av låten kommissionen i biblioteket, oavsett kvaliteten på det spår som du har på din dator. En ljudfil med en inspelad kvalitet under 256kbps kommer att uppgraderas, utan extra avgifter.

Kompatibilitet

Naturligtvis, om de inte har en låt i molnet som du har i ditt bibliotek (antingen genom att rippa en CD eller skapa din egen musik), du kan få den till iCloud genom en traditionell uppladdning. Detta lägger till någon olägenhet för processen, men med tanke på bredden av iTunes-biblioteket, är det inte troligt att du har många låtar det kan inte matcha.

Eftersom iCloud är baserat i iTunes, behöver den inte kompatibilitet med webbläsare som andra moln musikspelare gör. Den fungerar på egen hand med en dator eller Apple-enhet du har synkroniserat med ditt iTunes-konto. Tyvärr gör detta att begränsa den utbredda kompatibilitet ansökan, eftersom du bara kan använda den med Apples enheter och datorer med iTunes installerat. En av de största befogenheter molnet musikspelaren rörelse är att bevilja allmän tillgänglighet och Apple verkar ha missat detta varumärke genom att begränsa iCloud potential.

Med detta sagt, iCloud erbjuder också en hel del kompatibilitet när det gäller filtyper. Det gör att MP3, AACS och M4As att synkroniseras med dina enheter. Den enda typ av fil som det inte kommer att acceptera är en WMA, och Apple erbjuder handledning på sin webbplats som instruerar dig om hur du konverterar filer från WMA till AAC.

Eftersom iCloud synkroniserar den verkliga ljudfiler med var och en av de enheter som du har anslutit till ett iTunes-konto, hävdat exceptionell ljudkvalitet. Varje låt du spelar kommer att vara tydligt och brusfria. Genom att ta bort den aktiva streaming komponenten från detta moln musikspelare har icloud blivit oöverträffad i kvaliteten på sina ljudfiler.

Som nämnts ovan, om du har en låg kvalitet ljudfil på datorn som iTunes Match kan hitta på sina servrar, kommer din musikfil på iCloud automatiskt uppgraderas till 256 kbps ljudkvalitet. Så oavsett vilken form ditt musikbibliotek är i, kommer iTunes Match att göra det nya. Om det inte kan matcha filen, kommer det fortfarande att du kan ladda upp din musik direkt till iCloud.

icloud genomförande ger en ny nivå av enkel användning till molnet musikindustrin. När den är aktiverad, kommer denna tjänst automatiskt driva låtar som du köper på en plats till varje annan enhet som du har synkroniserat med det kontot. Du behöver inte göra något annat än ställa in dina enheter på samma konto och icloud kommer att göra resten. Detta är i särklass den mest lättanvända molnmusiktjänst tillgänglig.

ljudkvalitet

Apple har en historia av stor kundsupport, från sin expansiva avsnittet Vanliga frågor och kunskapsbas till den vänliga och hjälpsamma Genius personal vid varje Apple butik. Stöd för iCloud växer snabbt, med nya uppgifter som kommer ut nästan varje dag. Om du behöver hjälp med ett specifikt problem, kan du kontakta kundtjänst via e-post eller telefon.

ICloud moln musikspelaren är den bästa produkten vi ses i detta spirande industri, främst till följd av sin otroliga användarvänlighet och omfattande funktioner. Om du äger en Apple Mobile Device och du använder iTunes kommer iCloud vara ett fantastiskt och enkelt sätt att synkronisera alla dina data till molnet utan att förlora ett uns av ljudkvalitet.

Enkel användning

Hjälp och support

Sammanfattning