elektriska knivar och skärmaskiner – Proctor-Silex 2017

Proctor-Silex 74311Y är en lätt elektrisk skivare som har blad av rostfritt stål, en kontur handgrepp och en touch-kontrollknappen för enkelt handhavande.

Denna elektriska kniv är en no-nonsense kök apparat som skivor och skär kött, grönsaker, frukt och bröd. Enheten levereras med en uppsättning av rostfritt stål carving blad som fungerar bra när de används på kalkon, skinka, stekar och annan nedskärning av kött. Även om de inte kommer med kniv set, bröd knivar finns som en separat köp om du baka ditt eget bröd eller ofta slice rullar och bagels. Varje blad är 7,5 inches lång, vilket är idealiskt för att filéa fisk och carving mindre köttbitar.

Greppet om Proctor-Silex är tillräckligt liten för att vara lätt att hålla. Den viktigaste frågan med handtaget är på avtryckaren ligger längs botten. För att driva skivaren måste avtryckaren tryckas vid alla tidpunkter. Även om detta är tänkt att vara en säkerhetsfunktion, kan utlösa orsaka trötthet om du har en stor mängd kött att skära. Den elektriska kniv är lätt, så det är relativt lätt att manövrera medan du håller ned avtryckaren, men det konstanta trycket kan inte vara acceptabelt om du kämpar med artrit eller andra sjukdomar där fysisk styrka är ett problem.

Placerad på toppen av skivaren, kan tryckas på knappen bladet aren för att ta bort knivarna för snabb sanering. Denna design är något bristfällig och kan orsaka problem. Den utlösande faktorn ligger längs botten av skivaren, medan knappen bladet aren ligger direkt under enheten på botten av skivaren. Denna konstruktion gör det mycket lätt att trycka båda knapparna samtidigt. Om kniven används och avtryckaren trycks ned, kan knivarna flyga bort skärorganet när den är i rörelse, vilket är en stor nackdel med denna konstruktion.

Kniven är sladd, vilket begränsar de platser det kan användas, och motorn är tillräcklig för små jobb eller lätta uppgifter. Motorn kan överhettas på större uppgifter, dock.

Totalt sett är Proctor-Silex elektrisk kniv tillräcklig för carving små köttbitar, bröd, frukt och grönsaker. Även om det kanske inte är ett lämpligt val för Thanksgiving middag, gör denna kniv snabbt arbete av de flesta livsmedel. Den lilla storleken gör det möjligt att stoppa den i en kökslåda, och säkerhetsfunktioner förhindra att vissa olyckor.