centerhögtalare – BIC Amerika Venturi DV62CLR-S 2017

Även om de har varit i ljudbranschen sedan 1973, är namnet på BIC Amerika inte så välkänd som andra företag som Infinity, Polk Audio och Yamaha. Ändå är de BIC America Venturi DV62CLR-S ett imponerande centerhögtalaren. Centerhögtalaren är den viktigaste delen av ett hemmabiosystem. Det är ansvarig för alla dialog, texter och andra viktiga ljud i filmer och musik. Medan DV62CLR-S inte har frekvenssvaret för Yamaha NS-C310 och kundsupport av BIC America saknas, är det fortfarande en av de tio bästa center kanalhögtalare tillgängliga.

Sammanfattning

Detta 2-vägs centerhögtalaren har tre förare. Poly soft dome tweeter mäter 0,75 inches i diameter. Diskanten är föraren som tar hand om de högre frekvenserna. De lägre frekvenserna hanteras av de två poly / grafit bashögtalare. Vid 6,5 inches i diameter, dessa bashögtalare är den största fann vi i vår granskning. Ändå DV62CLR-S fortfarande en kompakt design.

Även om det bara mäter 7,7 inches hög, 10 inches djup och 20 inches bred, väger denna centerhögtalaren 25 pounds. Detta är betydligt tyngre än många av de andra produkter i vår granskning. Det kan fortfarande monteras på väggen eller ligger på toppen av ett nöjescentrum, men det kommer inte att balansera bra på toppen av en platt-TV. Den innehåller också guldpläterade kontakter på baksidan för bättre anslutning. Guld är en utmärkt ledare av elektricitet och dessa anslutningar gör att du får ut det mesta av kraften du pumpa in enheten.

BIC America Venturi DV62CLR-S har ett frekvensomfång på 38Hz till 20kHz. Detta innebär att det kommer att spela nästan allt som är hörbar för det mänskliga örat, som är 20 Hz till 20 kHz, men det kan inte spela de supersonic toner som ibland läggs till ljudsignaler för att berika ljudet. Lägre toner och underljuds toner brukar hanteras av subwoofern, men 38Hz erbjuds av dessa subwoofers är fortfarande den lägsta frekvensen vi hittade i vår centerhögtalaren översyn.

Denna centerhögtalare är täckt av en 7-års garanti för delar och arbete. Detta är den längsta täckning vi stött på i denna översyn. Trots den imponerande garanti, det finns inte mycket annat i vägen för hjälp och stöd på BIC America webbplats. De erbjuder ett avgiftsfritt nummer och en e-postadress, men det finns ingen chatt. Vi kunde också hitta en FAQ sida. De har en “Tips” sida, men det är mest om att välja ett hemmabiosystem och det finns det inga alternativ felsökningstips.

BIC Amerika kanske inte är ett välkänt varumärke, men de kan fortfarande producera en kvalitetsprodukt. De magnetiskt avskärmade förare kan producera ett brett spektrum av ljud. Den har en kompakt design, även om det är tyngre än många andra talare center. Det finns inte många alternativ för kundsupport på tillverkarens webbplats, men det är fortfarande tillräckligt för att svara på dina frågor, om det behövs. BIC America Venturi DV62CLR-S centerhögtalaren kan hålla sin egen bland dagens stora namn i ljudutrustning.