kedjesågar – Black & Decker 2017

Det är inte ofta som du kan ringa en motorsåg söt, men Black & Decker LCS120 är rent bedårande. Dess 8-tums bar gör LCS120 minsta motorsåg på vår uppställning. Vi rekommenderar inte att använda detta såg på trä större än ett par inches tjock, men låt inte dess storlek lura dig. I vårt test, tog Black & Decker LCS120 över 20 sekunder för att ta itu med en logg mer än halva diametern av dess bar två gånger.

Sammanfattning

Först kan en sådan liten såg tyckas överflödigt, men det finns fördelar med att dess lilla storlek. Även om den saknar muskler, är den LCS120 lågt underhåll och låga utsläpp. Av alla tio modeller, är det tystaste motorsåg på vår lineup; Under vårt test, sågen nådde aldrig decibelnivåer över 80. Det är ungefär ljudnivån på din dammsugare. Denna lilla såg producerar lite vibrationer och har stor handskydd för enkel hantering. Den kommer inte med en väska, men det är kompakt och lätt att förvara med den medföljande skidan. Viktigast är detta såg perfekt i-träd arbete, beskärning och gren sanering efter större jobb.

Vad detta såg saknar i muskler, gör upp i lätthet. Den elektriska strömkällan är mycket renare eftersom den inte kräver gas, burkar eller motorolja. Elektrisk effekt gör också detta såg säkrare när det inte används. Till skillnad från gasdrivna sågar, behöver du inte oroa dig för att lämna gas i tanken eller lagra farliga kemikalier i eller runt ditt hem. Istället kan du lämna 20-volts litiumjonbatteri laddning när du behöver använda sågen. I vårt test, sprang LCS120 starka dagar efter den första laddningen. Även med batteriet väger detta såg bara åtta pounds. Detta gör det enkelt att hantera och minskar risken för kast. Dessutom kommer det monteras med en låg kast kedja.

Till skillnad från gas modeller som kräver flera pull startar den LCS120 börjar med en glidande säkerhetslås och startknappen. För att aktivera sågen, måste du skjuta säkerhetslåset genom handtaget. Det gör att du har ett stadigt grepp om sågen innan det börjar. Dessutom har denna elsåg stora handen vakter och en kedjebromsen i händelse av eventuella droppar eller glider. De extra kastreduktion funktioner är praktiskt eftersom det såg inte har automatisk smörjning. Istället måste du olja baren manuellt mellan och under användning. I förpackningen, finns det en liten flaska för applicering av svärd och sågkedja olja till sågen.

Black & Decker LCS120 är idealisk för beskärning, rengöring och lem arbete. Dess 20V litiumbatteri har en avgift för dagar mellan användningarna och håller arbetsplatsen ren av olja och gas burkar. Denna lätta motorsåg är inte lika biffiga som andra modeller, men dess blygsamma kraft skapar väldigt lite vibrationer, vilket gör det lätt att hantera. Även storleken på sågen bidrar till att minska kast, du måste olja av svärd och kedja manuellt för att säkerställa sågen skär trä smidigt.