ingångsnivå DSLR kamera – Pentax K-30 2017

Pentax K-30 är en DSLR med en nybörjar prisläge och några unika egenskaper. Även om det inte följer de aktuella trenderna att erbjuda en ledad LCD, Wi-Fi eller pekskärm kapacitet, funktioner som en väder förseglade kroppen, pentaprismasökare och dubbla vridreglage ger det en professionell smak. Det kanske inte är det bästa nybörjar DSLR tillgänglig, men dessa unika funktioner gör det en stark utmanare.

Sammanfattning

K-30 har 81 individuella tätningar för att hålla vädret i schack. Även om detta innebär att du kan skjuta säkert under svåra förhållanden, innebär det också att kameran ibland är lite mer besvärligt att använda. Åtkomst till portarna på sidorna av kameran, inklusive SD-kortplats, är mer besvärligt på K-30 än på andra modeller.

En annan unik funktion är dess pentaprismasökare. Andra märken använder en lättare, lägre kvalitet pentaprisma design. Istället för att använda en serie av speglar att orientera bilden korrekt i sökaren använder en pentaprisma konstruktion en solid glasbit och ger klarare och klarare sökare bilder.

Pentaprisma sökare väger runt tre gånger mer än en pentaprisma, och detta utan tvekan bidrar till K-30: s heft. Det är viktigt att notera att denna kamera väger flera uns mer än de flesta nybörjare digitala systemkameror.

En annan utmärkande drag är K-30 dual-justerings rattar. Med två justerings rattar, kan du snabbt justera två av de tre exponeringsinställningarna utan att behöva trycka extra knappar eller åtkomstundermenyer. Detta gör manuell skytte enkelt och intuitivt.

Kanske för att tillgodose extra kontroller, är K-30 större än de flesta kameror i sin klass. Även om detta ger det en betydande känsla, det känns också lite otymplig. DSLRs är inte det mest bekväma kameror för att bära, men den ökade storleken kan göra en skillnad under en lång skott.

I bildkvalitet testa, K-30 gjorde mycket bra, med höga poäng för dynamiskt omfång, prestanda i svagt ljus och färgdjup. Detta innebär att dina bilder typiskt kommer att vara klar med massor av detaljer i högdagrar, skuggor och färger.

Video prestanda är betydligt mindre imponerande. Med en topp upplösning på 1080p med 30 bilder per sekund, går denna kamera inte erbjuda några anmärkningsvärda funktioner eller funktionalitet.

K-30 levereras med ett års garanti mot tillverkningsfel. Tyvärr är Pentax hemsida inte så rik med stöd innehåll som sina konkurrenter. Med viss sökning, kan du hitta en nedladdningsbar handbok för K-30, men du kommer inte att hitta några frågor, handledning eller felsökningsinformation. För denna information, erbjuder Pentax telefon och e-post.

Pentax K-30 inte har de senaste funktionerna, som Wi-Fi, GPS eller pekskärm kapacitet. Istället Pentax utformat denna kamera med funktioner som direkt påverkar din skytte erfarenhet och gör det mycket mer än bara en nybörjare kamera. Med K-30, kan du ha utmärkt manuell kontroll, en skarp sökare och alla väder skydd.