elektronisk översättare – Atlas L106, 2017

Atlas L106 elektronisk översättare är grundläggande i design och funktionalitet. Den är kompakt och lätt bärbar, vilket innebär att du kan bära den i fickan eller väskan när du reser. Flera användbara rese funktioner utvidga sin kapacitet än bara språköversättning, men den är begränsad i antalet språk den är kapabel att översätta.

Sammanfattning

Om du letar efter en översättare som kan sträcka sig över en mångfald av språk, är du bättre att leta någon annanstans. Denna enhet är begränsad till endast tre språk: engelska, franska och arabiska. Till sin kredit, är det inte bara en e-lexikon, men är i stånd att översätta fraser samt enskilda ord och inkluderar Atlas Moderna ordlistor för alla tre språk.

Den mest betydande begränsning av Atlas L106 är det faktum att det inte har tal-till-text igenkänningsfunktioner och saknar ljud. Detta innebär att du måste manuellt skriva ord och fraser på QWERTY-tangentbord och översättningar visas i text på enhetens lilla skärmen. Displayen och tangentbord båda skyddas av en liten stängande lock.

Anordningen fungerar på batteri och är inte utrustad med en AC-uttag för användning på elkraft. Den levereras med en världsklocka, en metrisk konverterare som kan överföra mätningar minne för att lagra viktiga telefonnummer, och ett dagligt alarm. Den saknar en valutakonverterare och räknare, som båda skulle komma till nytta när du reser utomlands.

Även om denna elektroniska översättare kommer med en manual som också kan laddas ner på nätet, det finns inga supportkanaler för felsökning. Den levereras utan tillverkargaranti skyddar dig mot defekter.

Atlas L106 saknar några av de funktioner som finns i de bästa elektroniska översättare, inklusive tal-till-text funktionalitet och förmågan att läsa en översättning högt. En handfull användbara resetillbehör lägga till sin funktionalitet, och det är tillräckligt liten för att passa in i alla reseförpackning eller handväskan. Tyvärr, avsaknaden av en garanti och det faktum ingen teknisk support erbjuds utanför bruksanvisningen gör detta till en översättare enhet med begränsad överklagande.