digitalkameror – Nikon D750, 2017

Nikon D750 är en professionell DSLR som slår en imponerande balans mellan bildkvalitet, prestanda, design och funktioner. Det har top-of-the-line poäng för färgdjup, dynamiskt omfång och prestanda i svagt ljus, och den har inbyggd Wi-Fi, samt en ledad LCD. Det är mer än vad som kan sägas om de flesta professionella digitala systemkameror, men överraskande, är D750 fortfarande relativt prisvärd. Av denna anledning, Nikon D750 vinner våra Top Ten Gold Award.

Bildkvalitet

Bildkvaliteten är utan tvekan den viktigaste aspekten av någon DSLR-kamera. Även om mycket av professionell känsla av DSLR fotografering är hänförlig till linsen, andra viktiga aspekter såsom färgdjup, dynamiskt omfång och prestanda i svagt ljus är alla funktioner i kamerans sensor. Den D750 har full-ram eller en 35mm sensor, vilket är standard för professionella digitala systemkameror. Dessa sensorer är stora och typiskt prestera bättre än mindre alternativ. I detta fall utför D750 sensor bättre än de flesta något uppnå poäng genomgående högre än klass medelvärden för professionella digitala systemkameror.

I färgdjup, gjorde D750 en imponerande 24,8 bitar – 0,45 bitar högre än vår lineup genomsnittet. Även om detta är inte tillräckligt för att uttrycka det märkbart före konkurrenterna, betyder det att D750 kan producera nyanserade och exakta färger som du förväntar dig från kameror av denna kaliber.

Poäng för dynamiskt omfång är ännu mer imponerande, besting kategori genomsnitt på 13,3 Evs med poängen 14,5 Evs. Detta är en av de högsta poängen på vår lineup och utanför utmärkt för kameror i alla kategorier. Med poängen som detta, kommer du att kunna fånga en oöverträffad detaljnivå i områden som normalt skulle gå förlorade till överväldigande högdagrar eller skuggor.

I svagt ljus prestanda, D750 igen uppnått en av de högsta poängen i vår granskning. Det gjorde på 2956 ISO, vilket innebär att du kan nå det ISO innan någon väsentlig försämring bild sätter in. Denna värdering är särskilt imponerande när man överväger kategori genomsnitt på 2320 ISO.

Videoinspelning förmågor D750 är också mycket bra, erbjuder full 1080p upplösning på frame rates upp till 60 bilder per sekund. Detta gör för video som är tydliga och skarpa på större skärmar och smidig även när avtagit.

Prestanda

Liksom de flesta professionella digitala systemkameror, utnyttjar denna kamera en anti-aliasing filter, som sitter framför sensorn för att förhindra moiré artefakter. Moiré är en märklig utseende effekt som ibland händer när du fotograferar invecklade mönster. Medan filtret bidrar till att minska det minskar det också skärpan i detaljer i bilderna.

Batteritiden är en aspekt av kameran på vilken allt annat är beroende av. Tack och lov har D750 en av de bästa batterierna på vår lineup och enligt CIPA-standarden för mätning av batteriets livslängd, tillåter upp till 1,230 bilder per laddning.

Kontinuerlig fotografering är något lägre än genomsnittet på 6,6 bilder per sekund, men är ändå tillräckligt bra för de flesta tillämpningar. Sport och actionfotografer, men skulle sannolikt föredrar snabbare frame av Canon 1D X eller Nikon 4DS.

Nikon inte har inbyggd bildstabilisering i någon av dess pro-nivå DSLRs och erbjuder istället en serie av linser med sin egen vibrationsreducering. Även om stabilisering med den här metoden kan vara mer effektiva, är det naturligtvis bara kommer att fungera om du skal ut pengar för ett VR-objektiv.

Den D750 sport en respektabel 51 autofokuspunkter, 15 av vilka är korstyp. Detta är inte den mest vi har sett, men det är verkligen upp där. Även om det inte alltid är fallet, ett större antal autofokus och korssensorer motsvarar generellt snabbare och mer exakt fokusering.

Den maximala infödda ISO är den högsta känsligheten som en kamerans sensor är utformad för att uppnå. Svagt ljus prestanda poäng är viktigare när man tolkar betydelse här. Även om många kameror kan nå högre känsligheter än D750 är 12.800 ISO, de flesta kan inte göra det med bibehållen kvalitet.

Design

Till skillnad från de flesta professionella digitala systemkameror, som når upp till 1/8000 av en sekund, toppar D750 slutarhastighet vid 1/4000. Detta är mycket snabbt för att frysa åtgärder, men kortare slutartider kan du göra mer än bara fånga åtgärder. Det handlar om kontroll av ljus; en snabbare slutarhastighet innebär mindre ljus, vilket i sin tur gör det möjligt att skjuta på större öppningar i starkt ljus utan att behöva tillämpa ett neutralt densitetsfilter.

De flesta professionella digitala systemkameror har en liknande design. De har robusta kontroller, stora sökare och ljusa, fasta skärmar. Men designen bland professionella digitala systemkameror är ofta mer om bland annat förnödenheter än bekvämligheter. De D750 dollar denna trend, blir en av de första proffs DSLRs att erbjuda en inbyggd blixt, en autofokus hjälpljus och en integrerad ledad skärm. Även om dessa funktioner är vanliga i andra kategorier, de gör D750 något av en anomali för professionella digitala systemkameror.

Ytterligare egenskaper

Den D750 innehåller också dubbla kortplatser, vilka båda endast SD; ingen compact flash kompatibilitet här. Detta kommer inte att vara ett problem för de flesta, men om du spenderat mycket tid på compact flash-standarden, kan du överväga Nikon D810 eller Canon 5D Mark III.

Trots dess införande av många funktioner som inte normalt återfinns i professionella digitala systemkameror, fann vi att D750 väger bara något över genomsnittet och är faktiskt mindre än många av sina mer lätt presenterade motsvarigheter.

Den D750, men inte exakt spricker med ytterligare funktioner, erbjuder många fler än typiska professionella digitala systemkameror. Den mest anmärkningsvärda av dessa är inbyggd Wi-Fi, samt tidsförlopp och HDR fotograferingsmetoder. Trots sin omfattande närvaro bland komprimerar och andra kategorier, inbyggd Wi-Fi är fortfarande en sällsynthet i professionella digitala systemkameror. I det här fallet, i gör att du kan överföra filer från kameran till en mobil enhet eller skjuta på distans med hjälp av en mobil eller surfplatta för att justera inställningarna eller utlösa slutaren.

Stöd för D750 är standard. Nikon erbjuder en ettårig garanti mot defekter och en avsnittet Vanliga frågor på hemsidan för att hjälpa dig att räkna ut alla icke-defekta frågor. Om du har några frågor som är olöslig på detta sätt, kan du kontakta Nikon direkt via e-post eller telefon.

Hjälp och support

Nikon D750 är den bästa professionella DSLR tillgängliga. Även om det finns kameror som överträffar den i vissa kategorier, är ingenting som genomgående bra som D750. Det ger bäst i klassen bildkvalitet, stabil prestanda och en utmärkt design. Det finns områden där det skulle kunna göra bättre, men D750 har verkligen inga betydande brister – även priset är bra. Det finns bättre alternativ för specialiserade applikationer såsom sport eller högupplösta skytte, men för all-round prestanda, är Nikon D750 oöverträffad.

Sammanfattning