dator skydd programvara – Webroot Säkert Anywhere Komplett, 2017

Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete är plattformsoberoende dator programvara skydd med bra prestanda och funktioner samt en enhetshanteringskonsol som ger mer funktionalitet än vad som är typiskt för programvara skydd. Den står också i att ett abonnemang ingår 25 GB online-backup utrymme. Med en licens kan du skydda upp till fem enheter, någon kombination av PC, Mac, Androids och iOS-enheter.

Sammanfattning

Av de 10 bästa datorskydd programvaruprodukter i vår granskning, endast Webroot var inte närvarande under testerna Windows utförs av AV-Test Software Lab under januari och februari 2015. Webroot förklarade för oss att eftersom dess Windows säkerhetskomponent utnyttjar mycket moln teknik, inte lämpar sig för några aktuella lab testmetoder. Vi har dock har testresultat för Webroot s Mac och Android komponenter, där det utförs väl.

När det gäller funktioner, ger Webroot Windows komponent 25 GB online backup utrymme så att du kan se dina filer överleva en katastrofal händelse till datorn. Endast en dator säkerhetsprogram konkurrent ger så mycket lagringsutrymme. Några av dem är ingen online backup alls. Webroot innehåller också en File Shredder eftersom helt enkelt ta bort en fil faktiskt inte ta bort den från hårddisken där den kan plockas upp av fil-återvinning verktyg. En annan funktion som främjar säker beteende är Webroot är inkluderat lösenord manager. Jämfört med vissa konkurrenter, inte Webroot inkluderar inte föräldrakontroll eller stöldskydds funktioner i Windows-modulen.

Denna programvara gjorde ganska bra i AV-Test Mac-säkerhetstest i mars 2015, men inte lika bra som de bästa. Under on-demand detektering av skadlig kod fann 92 procent av skadlig kod testproverna. (On-demand skanning fungerar på filer som inte används aktivt.) Det fanns också en åtkomstdelen av malware detekteringstest. Vid åtkomst skanningar innebär filer som används av systemet. Webroot uppnått 83 procent upptäckta under på åtkomsttest malware upptäckt. Mac Modulen innehåller nätfiske och lösenord manager men inte föräldrakontroll eller online backup.

De mobila komponenter är ganska stark. I Android malware och användbarhetstester som utförs av AV-Test mars 2015 vände Webroot i utmärkta resultat. Android funktioner inkluderar ett program rådgivare, stöldskydds, samtalsblockering och nätfiske. Det omfattar inte föräldrakontroll eller ett lösenord manager. Webroot levererar ett par iOS funktioner: nätfiske och ett lösenord manager.

Från administrationskonsolen kan du se status för enhetens anläggningar för PC, Mac och Android. Ansökan går utöver de flesta av sina konkurrenter genom att tillhandahålla en centraliserad multiplattform instrumentpanel som låter dig styra vissa funktioner. De flesta allt-i-ett Internet Security konkurrenter begränsar online kontohantering konsolen hantera abonnemang och stöldskyddsfunktioner. Webroot instrumentbräda kan du skanna din Mac och PC för potentiella problem.

Webroot ger bra hjälp och stöd under generösa vardagar timmar via telefon, chat och e-post. Twitter stöd är också tillgänglig. En automatiserad agent doserar instruktioner och felsökningstips. Användbara filmer är online tillsammans med svar på vanliga frågor, bruksanvisningar och släppa anteckningar.

Med bra prestanda och användbara funktioner, gör Webroot vår lista över de bästa datorskyddsprodukter för individer eller familjer som kör enheter med mer än ett operativsystem. Hanteringskonsolen ger fler funktioner än de flesta konkurrenter. En licens skyddar upp till fem enheter, vilket är ungefär genomsnittet för produkter av detta slag.