vev radio – Kaito Voyager Pro 2017

Den Kaito Voyager Pro är en vev radio med tre radioalternativ – AM / FM, NOAA och kortvåg. Det har också tre olika lampor för att lysa upp mörka under ett strömavbrott eller medan du camping, och den har en digital termometer och fuktighetsmätare. Alla dessa funktioner gör Voyage en bra nödsituation radio. Men med sin dålig batteritid och subpar vev, det inte jämföra med de bästa akuta radioapparater.

Sammanfattning

I våra tester, två minuter veva dynamo generator tillgänglig i genomsnitt 3,5 sekunder batteritid med radion på full volym. Detta är lägre än fem minuter i snitt. Som jämförelse producerade bästa vev radio över 13 minuter batteritid i samma test. Medan KA600 batteri hade den kortaste laddningstiden, som var 1,75 timmar, var batteriets livslängd bara 1,5 timmar när vi spelade radion på full volym. Den största nackdelen med subpar batteritid är det kräver att du ladda batteriet oftare. Lyckligtvis kan du använda engångsbatterier, vilket gör det uppladdningsbara batteriet en beredskapsplan energialternativ.

Du kan också ladda denna nödsituation radio med nätadaptern, ett inbyggt uppladdningsbart batteri, USB-port eller en solpanel. Det är en av de få sol radioapparater med en solpanel som låter dig justera den för att hitta den optimala positionen för att fånga solens energi. Använda solpanelen att ladda radion tar mycket längre tid än de andra laddningsmetoder, men det är den enklaste metoden, särskilt när du camping.

Du kan använda Voyager Pro KA600 att lyssna till konventionella AM och FM-radiostationer och få tillgång till alla sju NOAA väder bandskanaler. Dessa är ovärderliga stationer att ha under en katastrof, eftersom de ger information avgörande för ditt område. I våra tester, gjorde mottagningskvaliteten i genomsnitt 90 procent i mottagningstest AM och 85 procent på backcountry testet. Det gjorde en imponerande 100 procent med FM tester. NOAA väder bandet mottagning är också jämförbart med det bästa vädret radioapparater tillgängliga.

Designen är bland de största och tyngsta tillgängliga. Vid 19,75 uns, det är tyngre än de flesta vev radioapparater. Den saknar de flesta av beredskaps funktioner som du hittar i de flesta akuta radioapparater. Det är inte vattentät. Det har inte en morsekod fyr, siren eller kompass. Den maximala volymen är endast 76,7 dB vid 1 meter, vilket gör den till en av de tystaste radioapparater vi granskat. Men gör det har en digital termometer och en fuktighetsmätare, som ger viktig miljöinformation.

Den Kaito Voyager Pro KA600 är skrymmande, men det kan fortfarande vara en användbar nödsituation radio när du har fastnat i en prekär situation. Den laddar snabbt och har fem energialternativ – handvevsversioner, solpanel, USB-port, billaddare och engångsbatterier. Emellertid är batteriets livslängd den kortaste testade vi, och veven effektivitet är under genomsnittet. När du behöver ett effektivt sätt att hålla dig uppdaterad under en katastrof, är detta en acceptabel vev radio.