kreativt skrivande programvara – Storybase 2017

Storybase är enkel kreativt skrivande programvara som hjälper dig att skapa goda tecken och konflikter. Den har en databas med konfliktsituationer eller berättande element, för att hjälpa dig att skapa konturer. Denna skrift programvara kan utlösa din inspiration genom 2,363 berättande scenarier den ger. Det gör att du kan komma med idéer som du tidigare kanske inte har beaktats.

Sammanfattning

Nackdelen med Storybase är dess brist på funktioner och verktyg. Det har ingen struktur mallar, genre konturer eller berättelse konturer. Även om det finns en ordbehandlare, saknar denna skrift programvara viktigaste verktyg som stavningskontroll, Räkna ord, möjlighet att importera och exportera dokument, en ordbok och en synonymordbok.

Du skapar karaktärer i Storybase genom att ge dem namn. Du definierar deras attribut genom att välja från en mängd beskrivande egenskaper i olika flikar som tänkesätt, konflikter och framstötar. Du väljer även Leads, eller handlingslinjer, för dina berättelser. Till exempel, en karaktär vid namn Alex kunde “försöka efterlikna en släkting” eller “vidta drastiska åtgärder för att uppnå en brådskande mål” – eller en mängd andra scenarier som i Storybase.

Denna programvara gränssnitt är enkel att använda. Du kan ordna din karaktär skapande verktyg och skriva dokument sida vid sida eller med den ena ovanpå den andra. Gränssnittet erbjuder en standard verktygsfält och menyer. Sammantaget verkar det lite föråldrade, med mestadels grå ytor och små knappar i verktygsfältet, men det fungerar bra med tanke på dess begränsade funktioner.

Storybase inbyggda handledning är lätt att använda. Den följer en steg-för-steg-process som gör att nästan vem som helst att enkelt lära sig programmet. Vi ger den pekar eftersom det inte skrivs över som några tutorials. Denna programvara erbjuder frågor, e-support och telefonsupport. Företagets representanter svarade snabbt på vår e-post och telefon frågor.

Storybase kan hjälpa dig att utveckla berättande idéer genom sina varierande karaktärsdrag alternativ och val konflikt. Det är lätt att använda, med enkla funktioner och verktyg. Mjukvaran saknar genre och historia konturer och struktur mallar, dock. Dessutom, det finns ingen stavningskontroll, ordbok eller synonymordbok. Ändå fungerar ansökan bra för karaktärsutveckling och riktning, vilket kan vara en välsignelse för någon författare.