flödesschema programvara – Edge Diagrammer, 2017

Edge Diagrammer är flödesschema programvara från Pacestar Software, ett Arizona företag som har varit i branschen sedan 1990, vilket ger diagramming verktyg för många välkända varumärken, inklusive IBM, General Electric och flera grenar av den amerikanska militären. Förutom Edge Diagrammer, erbjuder det också grundläggande flowcharting mjukvara och program som är specifika för LAN och UML diagram. Edge Diagrammer finns att köpa som en- eller fleranvändarlicenser, med fria uppgraderingar tillhandahålls inom ett år efter inköpsdatum.

Sammanfattning

Denna programvara har ett bra utbud av funktioner och verktyg som du behöver för att skapa processflödesscheman och diagram org. Formerna skala automatiskt att anpassa din text, och programmet låter dig skriva in text direkt i former och ersätta former utan att först ta bort den befintliga formen. Formerna har flera anslutningspunkter, och du kan lägga till mer, om behov skulle uppstå. Programvaran fungerar med de teckensnitt du har installerat på din dator och låter dig skräddarsy din text med stilar och färger.

Däremot programvaran inte stöder samarbete i realtid, inte automatiskt skapa organisationsscheman från en importerad datakälla såsom en CSV-fil och inte har stavningskontroll. Det ger inte dig möjlighet att expandera eller komprimera grupper av former eller länk från en form till en annan. Det har inte en versionshistorik som automatiskt sparar varje version av dokumentet; Men, när du sparar ett diagram, skapar programmet en säkerhetskopia av den tidigare versionen.

Programvaran stöder diagram med flera sidor och ger dig två skikt att arbeta med – en bakgrund och en förgrunds för varje sida, som är mer begränsad än de flesta andra program. Duken inte automatiskt expandera, men du kan ändra storlek på det att skriva ut diagram upp till 62 inches, som sedan kan skrivas ut på flera sidor.

När du är redo att dela dina diagram med dina kunder, är en gratis, online-läsare finns på bolagets webbplats för dem att ladda ner. Det ger dem möjlighet att visa och skriva ut diagram som du skickar till dem och flytta befintliga former. Det är inte möjligt för dem att lägga till kommentarer, för att ändra texten på diagrammen, eller att ta bort eller lägga till former eller linjer. Det tillåter inte att du kan lösenordsskydda dina diagram. Programmet har ingen presentationsläge för att hjälpa till med att dela dina diagram i kundmöten.

Du kan exportera dokument i en mängd olika bildformat, inklusive JPG, PNG, GIF och TIF .; Programmet inte inföding exportera diagram till PDF, snarare bolaget föreslår att installera en PDF-skrivardrivrutin som finns som freeware. Du kan spara diagram till din webbplats som HTML.

Förutom att använda Edge Diagrammer att skapa flödesscheman, org diagram och dataflödesdiagram, kan du även använda den för att skapa nätverksdiagram och tekniska ritningar, såsom logiska grinddiagram för kretskonstruktion. Även om du kan ladda ner gratis förlängning förpackningar med ytterligare former och mallar från bolagets hemsida, går detta program ingår inte så många mallar eller former som vissa av sina konkurrenter. Om du är särskilt efter flödesschema programvara som du kan använda för UML eller LAN diagram erbjuder företaget separata program för dessa ändamål.

Programmet är endast tillgänglig för Windows operativsystem. Du kan ladda ner det från bolagets hemsida, och en 30-dagars gratis testperiod är tillgänglig om du vill testa programmet innan du köper. Liksom alla diagram programvaruleverantörer vi granskat är tillgänglig via e-post kundservice och teknisk support för Edge Diagrammer. Det ger inte telefonsupport eller värd ett användarforum eller blogg. Du kan ladda ner användarhandbok från bolagets hemsida.

Edge Diagrammer har goda flowcharting verktyg, men dess tillämpningar är mer begränsade än de flesta. Den har färre mallar och former och saknar många av de funktioner som du skulle behöva om du vill samarbeta med kollegor eller dela diagram med kunder.