ekonomisk förvaltning och coaching – DaveRamsey.com

Dave Ramsey är välkänt som en radio och tv-personlighet och författare. Hans dynamiska personlighet och humor gör honom till en favorit hos publiken. Utöver detta, är hans finansiell rådgivning enkel och helt enkelt vettigt för många människor. Han talar mycket konkret om att kontrollera utgifterna, och hans iver för att eliminera skuld slår hem för ett brett utbud av anhängare.

produkt~~POS=TRUNC

DaveRamsey.com är webbaserade aggregering av alla sina otaliga finansiella produkter, och har tjänat vårt godkännande. Det finns en hel del gratis information på webbplatsen, inklusive länkar till livliga diskussioner om hans radioprogram men i slutändan är det en portal för att köpa någon av hans populära utbildningar, böcker och coachning program. Att se sida vid sida jämförelser och objektiva recensioner av andra erbjudanden i denna kategori, ta en titt Financial Management och Coaching översyn webbplats.

Ekonomisk förvaltning och coachning från Dave Ramsey, oavsett produktvals, börja med vad han kallar för de sju baby steg. Även steg ett, men har en föregångare. Det förutsätter att en person är aktuell på alla utestående skulder. Om några skulder är i efterskott, måste de tas upp-to-date innan du tar barnet steg ett. Det första steget är att skapa en $ 1000 nödfond. Det är helt avgörande att följa planen eftersom det är det steg som förhindrar att det är nödvändigt att ådra sig mer skulder på kreditkort i händelse av en av livets oundvikliga små katastrofer. Om du har $ 1000 gömt undan och har åtagit sig att använda den endast för brådskande, verkliga nödsituationer, är sannolikheten för att ladda en oväntad utgift minskat.

När grund nödfond är på plats, Ramsey insisterar på att nästa steg är att betala av alla skulder med undantag för ett billån. Detta är den mest kända av hans grundsatser och hans entusiasm för det, som han kallar “gasell intensitet,” kan vara smittförande. Den gasell analogi kommer från bilden av varelsen som kör för livet från en gepard. Det är angeläget att han ställer på att få ut och vistas ut av skulden. Hans metod kallas Skuld snöboll. Det kommer under viss kritik i att det inte koncentrera sig på att betala av de högsta skyldigheter ränte först så inte nödvändigtvis betala dem på snabbast möjliga takt. Snarare föreslår han listar alla skulder från minsta till största och göra endast minsta betalningar på alla utom de minsta skulden. Alla tillgängliga dollar bör tillämpas för att undanröja den minsta skulden så fort som möjligt. Detta kommer att resultera i den snabbaste vinna och därför ett psykologiskt lyft.

När den första skulden i likvidation, alla de pengar som betalas på det, plus den minsta betalningen för den näst minsta skyldighet sedan appliceras på den andra skulden för att rensa upp så snart som möjligt. Detta mönster följs tills alla skulder är borta. Lika kritisk som att avskaffa befintliga skulder är ett absolut åtagande att inte ådra sig några nya skulder. Ramsey är övertygad om att samtliga konton kreditkort måste avbrytas. Budgetering kan åstadkommas genom att sätta pengar åt sidan i kategorier och inte spendera mer än vad som finns i varje kategori. Medan kreditkort är en absolut tabu, är ett betalkort tillåtet för fall som kräver plast, som online-beställning eller reservera ett hotellrum.

Går vidare till varje efterföljande barn steget beror på slutförandet av den tidigare. När alla skulder betalas ut, är nästa steg att inrätta en fond som motsvarar tre till sex månaders utgifter. $ 1,000 nödfond från steg ett var en början, men det kommer inte att vara tillräckligt för att hjälpa mycket med större problem som kommer att uppstå som förlorar sitt arbete. Först därefter har uppnåtts gör Ramsey rekommenderar att investera 15 procent av bruttoinkomsten i Roth IRAS och andra före skatt pension program. Det följs av att skapa en college fond för barnen, sedan betala av billån tidigt. Det sista steget är att bygga välstånd och ge, som är besläktad med finansiell självförverkligande.

coaching

Dessa baby steg och tillhörande principer är grunden för många ekonomisk förvaltning och coachning produkter som finns på platsen. Ett stort antal böcker finns tillgängliga men den totala summan pengar Makeover är det grundläggande arbetet och är i huvudsak en lärobok för alla andra produkter. Detta inkluderar omfattande finansiell Peace University, som expanderar på de föreskrifter som anges i boken. Det är en 13-veckors studier som omfattar lektioner inklusive Super Saving avseende med pengar, dumpning Skuld och köparen akta. Andra lektion teman försäkring, få fynd, investera, fastigheter, generösa givande och mer. Financial Peace University är tillgänglig som en DVD-baserade hem utbildningsstart, en online-kurs eller i lokala klasser. Ett flertal andra program finns tillgängliga, av vilka många är mindre omfattande versioner av FPU.

Förutom programmen för individer och par, det finns program som kan användas inom en high school läroplan och andra som är inriktade specifikt mot de finansiella behoven för studenter. Det finns program som är inriktade mot företag och andra som är gjorda för att läras ut i kyrkor och även militära anläggningar.

Vissa människor behöver ekonomiskt stöd utöver vad som kan erbjudas inom ramen för en bok eller en klass. Det är där finansiella coaching kommer in i bilden. Det är den mest detaljerade nivån av tjänster som erbjuds av Dave Ramsey organisation. Principerna är desamma, men en tränare kan individualisera finansiell rådgivning till individen och hjälper till att hålla kunden på rätt spår. Ramsey erbjuder fyra coachning nivåer. Grundläggande coaching bidrar till att övervinna skuld och etablera positiva långsiktiga mål och vanor för att nå dem. Krishjälp är tillgängliga för att hjälpa övervinna särskilda pengar utmaningar att ta itu med omedelbara behov och i slutändan för att hitta ett sätt att en framgångsrik framtid. Småföretag coaching finns också att hjälpa till med att utveckla en kassaflödesplan beredskap för nödsituationer och förutsägbart, för att eliminera skulden. Slutligen är rikedom builder coaching ett program som tar upp långsiktiga mål som pension, college undervisning och egendom planering.

Coaching är tillgänglig på både centralt och lokalt. Avgiftsbaserade coaching kan tillhandahållas av ett team av interna coacher som erbjuder både personliga och små företagstjänster. För kunder som föredrar ansikte mot ansikte coaching, finns det ett nätverk av lokala bussar tillgängliga. De är självständiga företagare som har utbildats av Ramsey organisation och har kommit överens om att coacha i enlighet med dessa principer. Som oberoende företag, deras priser och tjänster kommer sannolikt att variera.

Som ljud som vi funnit de grundläggande hyresgästerna i Dave Ramsey coaching, vi avslöja några svårigheter i att faktiskt få det inrättas. Webbplatsen säger att potentiella kunder kan schemalägga en gratis 30-minuters samråd med en egen tränare att bestämma specifika coaching behov. Vi utövat alternativ men informerades om att den första tillgängliga möte var tre veckor bort. Eftersom det var utanför våra fönster av möjligheter, företrädare föreslog att vi överväga att kontakta en coach i vårt område. Vi gjorde det men fick inget svar. Ramsey Organisationen skickade en uppföljande undersökning till vår lokala undersökning. Beklagansvärt, när vi svarade att vi inte hade kontaktats, lovade de att fortsätta problemet men vi fick ingen ytterligare kommunikation.

DaveRamsey.com har kanske den mest omfattande och användbar uppsättning onlineverktyg för någon ekonomisk förvaltning och coaching webbplats som vi har stött på. Den mest intressanta och underhållande är tillgång till hans radioprogram som streamas live från 14:00 till 05:00 ET vardagar. Vid alla andra gånger, klipp av det finns i arkivet och Ask Dave funktionen. Programmet oundvikligen har konkreta råd till specifika frågor som direkt bygger på principerna från böckerna och klasser.

Online-verktyg

Sajten erbjuder abonnemang till ett halvt dussin olika nyhetsbrev, från mycket allmänt specifika råd för entreprenörer. Skatt tips för en mängd olika situationer presenteras som är nedladdningsbara former, inklusive de för att göra en budget, planering kassaflöde och även en form anpassad till dem som har oregelbundna inkomster såsom egenföretagare eller beställt säljare.

Specifika sidor är dedikerade till att erbjuda information om fastigheter, budgetering, investeringar och företag. En populär sektion kallas dumma Skatte Stories. I Ramsey språkbruk, är en “dum skatt” ett straff utkrävs av livet för att inte hantera pengar på rätt sätt. Berättelserna är ofta humoristiska men också tjäna till att varna läsarna att felsteg som folk vanligtvis gör.

Rykte och trovärdighet

Det finns ingen brist på finansiell rådgivning på nätet, i böcker eller i andra medier. Besluta vars råd att lyssna kan innebära skillnaden mellan slutliga framgång och misslyckande. Den ekonomiska förvaltningen och coaching rådgivning som erbjuds av Dave Ramsey kan mycket väl ha fler anhängare att någon annan vi hittade. Medan många kritiserar orubbliga ställning mot all användning av kreditkort, även det som betalas ut varje månad, är den entusiasm när det gäller att bli och vistas skuldfri lovvärt.

Ramsey är också ofta förlöjligade presumeras en 12 procent avkastning när du gör långsiktiga investeringskalkyler. Med tanke på den nuvarande ekonomiska bilden, vi är överens om att denna siffra är troligen alltför optimistisk. Slutligen, bortom alla sina goda råd, är platsen en försäljning fordon för alla de många produkter man säljer. Vi bestrider inte att de kan vara värdefulla verktyg, men försäljning beck kan bli tröttsamt.

Vi kunde inte hitta några negativa kommentarer från tillsynsmyndigheter eller affärs rating organisationer.

På webbplatsen finns en omfattande och användbar avsnittet Vanliga frågor med avsnitt ägnas åt mycket breda ämnen och för extremt specifika. Flera telefonnummer tillhandahålls för att kontakta företaget för en rad olika skäl. Form driven e-post till förfogande för vissa kategorier av förfrågningar och fri form e-post är tillgänglig för mer allmänna frågor och kommentarer.

Hjälp och support

Det finns egentligen inte några stora hemligheter att uppnå ekonomisk framgång. Värdefulla råd är tillgänglig från otaliga källor inklusive många som är gratis. Problemet är att de flesta människor inte genomför allt detta goda råd. DaveRamsey.com ger en exceptionell kombination av goda råd med undervisning och genomförandemetoder som är tilltalande och effektivt. Även om man kan legitimt gräla med vissa specifika rekommendationer, är det svårt att hitta en annan produkt som erbjuder så mycket att ett så brett utbud av konsumenter.

Sammanfattning