cryptocurrencies – litecoin 2017

Litecoin introducerades först av Charles Lee, en tidigare anställd av Google. Dess uttalade syfte var att förbättra andra proof-of-arbete valutor genom några små men potenta tweaks. Litecoin har klarat sig hyggligt sedan starten, att upprätthålla en betydande del av sitt värde samtidigt som den är tillgänglig för första gången investerare. På grund av sin ålder och rykte är litecoin accepteras av många oberoende företag i en mängd olika kategorier, inklusive elektronik, spel, reklam, hosting och kläder. Ändå eftersom dess innovationer är små och saknar first-mover advantage, har utbredd acceptans varit långsam.

En av litecoin s viktigaste nyheterna är den ökade hastigheten med vilken information läggs till dess boken. Med ett nytt block transaktioner verifierade och postat ungefär varannan minut, kan litecoin transaktioner behandlas snabbare. Detta snabbare blockera generation takt också teoretiskt gör litecoin nätverk mer motståndskraftiga mot en 51 procent attack eftersom angriparna skulle kunna dominera så många fler kontroller, men om detta är sant återstår att se. De oavsiktliga biverkningar av denna funktion är en mycket större och mer otymplig bunt transaktioner att sålla bland och potentiellt ökad energiförbrukning.

En annan fördel med litecoin är dess stora pool av tillgängliga mynt. Omkring 84 miljoner Litecoins planeras att skapas över valutans livstid, vilket i teorin borde göra det möjligt att hitta en gyllene medelväg mellan alltför mycket tillgänglig valuta (devalvering enskilda mynt) och för lite tillgänglig valuta (som kan göra enskilda mynt oöverkomligt dyra). Hur denna strategi kommer att spela ut på lång sikt återstår att se, men litecoin senaste värde på cirka en dollar per mynt talar väl för framtiden.

Litecoin var också den första kryptovaluta att genomföra Scrypt algoritmen för dess proof-of-work system i hopp om att bryta dominansen av specialiserad hårdvara över gruv belöningar. Scrypt slutligen misslyckades att eliminera specialiserad hårdvara – hårdvara fick helt enkelt bättre – men Scrypt-baserade valutor har fortfarande fördelen av potentiellt tillåter sammanslagna gruv med andra sådana valutor, vilket ökar den potentiella utdelningen och beräkningseffektivitet of Mining dem. Litecoin s respektabel börsvärde är också ett stort drag som konsekvent har varit den tredje högst värderade kryptovaluta på marknaden och visar inga tecken på släppa.

Totalt sett är litecoin en stabil och väl utformad valuta, men det saknar några av de flashier innovationer som präglat nyare cryptocurrencies. Det är en låg risk investering, och dess kärndesignprinciper är ekonomiskt sund, men det är fortfarande för tidigt att säga om det kommer att bli en dominant alternativ valuta.