kondensatormikrofoner – Neumann, 2017

Neumann M 149 Tube kondensatormikrofon nio polära mönster erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller inspelningssituationer. Oavsett vilken typ av rum du spelar in, välja rätt polära mönstret ger god ljudkvalitet. Trial and error kan vara nödvändigt för att avgöra vilket mönster passar just ditt rum, men eftersom varje mönster spelar ljud på olika sätt. En skjutomkopplaren på framsidan av studiomikrofon väljer riktningsmönster, medan en liknande brytare på baksidan kan du finjustera gränsfrekvensen med en sjugradig högpassfilter.

Denna mikrofon kondensatorkapsel är inne i headgrille monterad elastiskt, vilket hjälper till att eliminera struktur buller och vibrationer från golvet eller stöta mikrofonstativet. Medan hjälpsamma, inte den här funktionen inte ersätta en traditionell chock montera, så för bästa resultat, en separat chock montera är nödvändigt. Dessutom den konformade kapsel sprider ljud som reflekteras från den övre halvan av mikrofonen för att undvika störningar från ljud som kommer direkt in i dess centrum. Extern ljud är fortfarande ett problem, men eftersom saker som fläktar, elektronisk utrustning och luftkonditioneringar kan plockas upp av studion mic och registreras. Att se till att inspelningsmiljön är helt tyst hjälper till att säkerställa skarpa och rena ljud.

M 149 Tube kondensatormikrofon av Neumann får sin ström från en specialdesignad nätdel som matas genom en 8-ledarkabel till elnätet. På grund av detta, måste du se till att den plats som du planerar att använda den har god tillgång till ett jordat eluttag. Den använder en standard 3-polig XLR för utgång, som ingår med mikrofonen set. Dessutom ingår ett dammskydd och en aluminium bärväskan.

Neumanns kondensatormikrofon filter hjälper till att kontrollera ljudingång när på nära håll, vilket förändrar mikrofonens närhet effekt. Detta ger en renare ljud samt och minskar mängden bas och mellanregister.

Vare sig du letar efter en studio kondensatormikrofon för användning i en studio eller ett liveframträdande är Neumann M 149 Tube ett bra alternativ. De nio olika polära mönster är ett utmärkt sätt att säkerställa korrekt ljudinspelning, även om icke-standardiserade strömförsörjning innebär att du behöver tillgång till en närliggande utlopp. Den medföljande filter ger ren, fräsch ljud och headgrille minskar struktur och vibrationsljud.