flödesschema programvara – RFFlow, 2017

RFFlow är flowcharting programvara från RFF Electronics, en Colorado företag. Det finns att köpa som en enanvändarlicens, med fria uppgraderingar inom varje versionsnummer. Förutom att skapa organisatoriska och processflödesscheman, kan du även använda den här diagram programvara för att skapa blocket, nätverk, UML och venndiagram, kontors layouter, Gantt diagram, tekniska ritningar som kretsscheman och mer.

Sammanfattning

RFFlow gränssnitt inte ser ut och känns så aktuell som sina konkurrenter. Lägga former diagrammet tar ett extra steg – i stället för att dra formen från biblioteket direkt på duken, en “Redigera text” fönster med formen i den dyker upp, och det är där som du kan lägga till text i form. När du har klickat på “OK” för att stänga fönstret, kan du sedan in formen på din duk, ändra storlek på den och flytta den där du vill att det ska gå. Om du behöver redigera eller formatera text, du dubbelklicka på formen för att öppna fönstret. Det extra steget känns clunky, och detta är det enda program vi granskat som fungerar på detta sätt.

Programmet låter dig byta former utan att först ta bort den befintliga formen, ändrar storlek automatiskt former för att passa din text och har stavningskontroll. Det behöver inte behållare för att hålla grupper av former, och linjerna inte ansluta, så om du flyttar en form, måste du flytta eller rita linjen.

Denna organisationsschemat programvara stöder inte realtid samarbete med kollegor och inte heller kan du lägga till ytterligare sidor att diagrammet. Duken inte automatiskt expanderar för att passa din schema, men du kan ändra storlek på den för att passa upp till 65.000 föremål och spänner upp till 64 sidor. Du kan lägga till lager till dina diagram och import CSV-filer för att automatiskt skapa en telefon analys diagram; Men det har inte en automatisk organisationsschema skapare som använder importerade data.

RFFlow erbjuder en gratis viewer som dina kunder kan ladda ner för att visa och skriva ut diagram som du skapar för dem att använda detta program. Med den kan de också kopiera och klistra in diagrammet i andra program, som Microsoft Word. Betraktaren inte tillåter dem att lägga till kommentarer eller redigera diagrammet. Programvaran har ingen presentation läge för personligt möte och inte ger dig möjlighet att lösenordsskydda de diagram som du skapar. Det är inte exportera diagrammet filer till PDF, så om det är något du behöver göra, måste du använda en extern program. Du kan lägga till dina diagram på din webbplats som exporten programmet till HTML.

Det finns inte en versionshistorik funktion som automatiskt sparar tidigare versioner av diagrammet, så om du vill kunna komma åt olika versioner av dina diagram, måste du manuellt spara dem som du arbetar. Programvaran inte ger dig möjlighet att expandera och komprimera grupper av former inom diagrammet; Men det gör att du kan länka till andra avsnitt eller former i diagrammet.

RFFlow fungerar på Windows operativsystem och kan laddas ner från bolagets hemsida. Det är inte köras på Mac-datorer, men kan användas med en Windows emulator. RFFlow är en av de få program vi granskat som erbjuder teknisk support via både telefon och e-post. Det har inte ett användarforum eller blogg, men du kan ladda ner en PDF instruktionsbok gratis, och handledning artikel är också tillgänglig på bolagets hemsida.

RFFlow är billig och kan användas för att tillverka många olika typer av tabeller och diagram. Men det känns daterad och saknar många av de verktyg som underlättar samarbetar med kollegor och fildelning med kunder.