Webbplatser för gräsrotsfinansiering – Patreon 2017

Patreon presenterar en personlig crowdfunding webbplats som uppmuntrar människor att donera en stadig månatlig stipendium till dig i utbyte mot tillgång till innehåll och eventuella fördelar du kan ge. Denna webbplats är för konstnärer av alla slag, från tecknare till fotografer till YouTube.

Det är dock anpassad för att skapa och distribuera kreativt innehåll. Om du funderar på att finansiera din nästa semester eller betala av en skuld, men detta är inte platsen för dig. Patreon är för artister som producerar regelbundet innehåll, som beskyddare av konst är pantsättning dig ett månatligt belopp, snarare än en engångsavgift.

Artister bygga sina sidor på Patreon med vilka de är, vad de skapar och vad belönar de erbjuder i utbyte mot beskydd. Belöningar kan vara så enkelt som “För $ 1 per månad, du har min eviga tacksamhet,” till “För $ 150, jag kommer personligen ringa för att tacka dig och be om dina synpunkter på mitt nästa projekt.” Andra idéer inkluderar gratis objekt som t-skjortor som presenterar din konst eller rabatter på dina produkter.

När du skapar något, oavsett om det är ett fotografi av en perfekt solnedgång eller en podcast där du granska den senaste online-spel, skicka du det på plats med en kort sammanfattning. Du kan ställa in en gräns för hur många belöningar du ger på varje nivå. Patreon har gränser för vilken typ av innehåll som medger, även om det tillåter konstnärlig nakenhet. (Tänk rankade-R innehåll eller den typ av konst du skulle se i Louvren.) Du är inte begränsad till att skicka din innehåll till Patreon crowdfunding webbplats; Om du har en YouTube-kanal, kan du korsar-post.

Konst mecenater hittar du på Patreon hemsida och löfte stöd av ett visst belopp varje gång du lägger ett projekt. Således, ju mer du skapar, desto mer kan du tjäna. Däremot kan beskyddare anger en månads högsta och de kan kommentera och dela ditt innehåll.

Du betalas månadsvis om du väljer automatisk betalning, eller så kan du gå till ditt konto och väljer att ta emot antingen hela beloppet eller en del av vad som finns i ditt konto. Avgifter för transaktioner beror på vilka kreditkort tjänst du väljer, antingen Stripe eller PayPal. Dessutom tar Patreon 5 procent av dina löften för administrativa avgifter.

Om du är en konstnär som skapar innehåll på en regelbunden basis, oavsett om det är en berättelse blogg, bilder eller musikvideor, kan Patreon hjälpa dig att säkra en stadig crowdfunding inkomst.