vev radio – Oregon Scientific WR 2017

Oregon Scientific WR203 är en av de minsta vev radioapparater tillgängliga, vilket gör det extremt portabel. Det kan lätt passa in i en stor rockficka. Den levereras med överlevnads funktioner som inkluderar en högljudd siren, en ljus blinkljus och en ficklampa. Du vill inte att campa eller vandra utan en nödsituation radio som detta, särskilt eftersom det är en av de få enheter med samma varningar. Däremot gjorde veven och mottagning inte testbrunn.

Sammanfattning

Den bästa funktionen i WR203 är densamma (Specific Area Message Encoding) teknologi. De flesta väder radioapparater har alla stationer vädervarning sju NOAA. Dessa regionala stationer sänder väderprognoser och information om ett stort geografiskt område. Du kan bara få en NOAA station i taget, vilket innebär att du kan ta emot varningar för hårt väder som är stater bort. Med samma teknik kan du få specifika väder och civila räddnings varningar som bara rör ditt län. Om du bor i Utah County men du vandra i Cuyamaca Mountains i San Diego County, kommer du inte att få en varning för en annalkande åskväder om du inte har programmerat San Diego County i den.

I våra tester, producerade veven i genomsnitt bara 1,5 minuter batteritid efter två minuters veva generatorn. Detta var en av de sämre hand vevar vi testade. Som jämförelse producerade bästa vev radio en genomsnittlig batteritid på över 13 minuter i samma test. Du kan också ladda batteriet via en solpanel, men detta är ännu långsammare vid laddning av batteriet. När ansluten till en vägg, debiteras den i 7,5 timmar, vilket var längre än de flesta radio batterier tog. Dessutom batteritid, när vi spelade radio på full volym, var bara 4,5 timmar, vilket är kortare än de flesta.

mottagningskvaliteten var mestadels genomsnittliga i våra tester. AM-mottagning gjorde i genomsnitt 85 procent, medan FM-mottagningen gjorde i genomsnitt 90 procent. Den enda under genomsnittet mottagning poäng var backcountry mottagning. Vi körde till ett avlägset område i bergen och testat alla veven radioapparater på AM, FM och WB kanaler. Medan vädret bandet mottagning var lika bra med varje radio, gjorde bara en annan nödsituation radio lägre i backcountry.

Höljet är tåliga nog att hantera daglig användning, och formen gör det lätt att glida in i en stor ficka. Men det är inte utformade för att hantera vatten. Du bör inte ens låta lite lätt regn nära den. De bästa vev radioapparater är avsedda att användas i alla typer av väder, eftersom du vet aldrig om ett skyfall kommer att slå när du vandra.

Oregon Scientific WR203 är en av de 10 vev radioapparater på grund av dess portabilitet och lokal väder och civila varningar från samma funktion. Det är en utmärkt sol radio för både en nödsituation kit och camping kit, men det är inte lika mångsidig som vi skulle vilja.