mobiltelefoner – Samsung Galaxy S6, 2017

Till sist.

Design

I åratal har vi harped Samsung att sluta bygga sina smartphones med knarrig plast och uppsvälld programvara. Galaxy-serien är Android flaggskepp varumärke, men Samsung har sällan erbjöd den bästa Android upplevelse. Nu, i Galaxy S6, förändring har äntligen kommit. Samsung har lättat upp på TouchWiz, skapa en variant av Android 5 som inte är så allvarlig en paus från Googles lager operativsystem. Borta är de billiga plastskydd och konstläder sömmar enheter tidigare. De har ersatts med Gorilla Glass, böjd aluminium och en robust, chic härdighet.

Designen ekar iPhone 6, och att eko ger oss paus. På avstånd är S6 omöjlig att skilja från iPhone; på nära håll, dess största differentiators är hem-knappen och kamera bula. Samsung har lånat från Apple i det förflutna, och i en bransch som redan plågas av efterapningar, skulle vi gärna sett mer innovation inom design.

Men vi kan inte förneka resultaten. Med funktioner som en 577 PPI display och en 64-bitars okta-core processor, är Galaxy S6 hårdvara slutgiltigt Samsung och onekligen imponerande. Men original dess estetik, är detta den muskel bil i den mobila världen.

Galaxy linje har varit förfallna för en konstruktion uppdatering och S6 för med sig en uppsjö av estetiska förändringar. På bara 0,27 inches, det är bara så tunn som iPhone 6, med Gorilla Glass på fram- och baksidan och en kant hardy aluminium inklämt däremellan.

Jämföra Galaxy S6 till iPhone 6 känns som att spela spot-the-skillnaden. Från metall trimmade hemknapp med integrerade, rundstrålande fingeravtrycksläsare, de identiska placeringar av hörlurar jack och högtalargaller på botten av varje telefon, likheterna är många och omisskännlig. Det finns en linje som skiljer hyllningar från copycatting och Samsungs S6 går det som en balansgång.

kameror

Estetiskt är det inte riktigt lika imponerande som iPhone. S6 tenderar att känna sig lite hårdare i handen, delvis på grund av faserna längs dess sidor, och delvis på grund av gapet mellan glas och metall är precis tillräckligt bred för att irritera fingrarna om du drar kanten. Dess kurvor är inte alls lika svelte, medan överdimensionerade kameran på baksidan är lite av en skamfläck.

Ärligt talat, även om dessa är nitpicks. Jämför Galaxy S6 till S5 eller Note serien och du kommer att undra hur du någonsin stå ut med plast. Gör inga misstag: Detta är en underbar telefon, och den har en vacker display för att matcha. Vid 5,1 inches över, ståta med en upplösning på 2560 x 1440 pixlar, S6 packar en galen 577 PPI – den skarpaste skärm som vi någonsin har sett.

Vi har sedan länge lärt sig att fler megapixlar i en smartphone kameran inte alltid garanterar bättre bilder. Med en 16MP sensor, har S6 mer än tillräckligt fotografisk fastigheter för att fånga vackra bilder. Lägg till att Samsung beprövade bildprocessor och en ny, exceptionellt stora ƒ / 1,9 bländare för svagt ljus fotografering, och resultatet är en kamera som rankas med världens främsta smartphones.

Bilder som vi tog med Galaxy S6 var skarpa, levande utan att övermättad, och fokuserade ansträngning. Apples iPhone är riktmärket att slå, och medan S6 inte överträffa Cupertino flaggskepp, det är bara om på par. IPhone, med sin 240-fps framerate, fortfarande erbjuder bättre slow motion förmåga och har stadigare videostabilisering, men S6: s OIS drivna bild stabilisering är fantastisk och pålitlig. Och om du är ute efter att ta 4K video, är S6 det enda sättet att gå.

Oavsett konkurrens kan det finnas bland bakmonterade smartphone kameror, är Galaxy framsidan kamera lätt bäst i branschen. Det är kapabel att knäppa 5MP selfies och spela in 1440p video, fyra gånger så hög upplösning 720p HD. Vi märkte några udda bild stretching om du flyttar telefonen runt alltför mycket under inspelningen, men det handily slår varannan selfie kamera på marknaden.

Ankomsten av Samsungs Galaxy S6 förebådar en stor förändring i Android-enheter: Du kan nu köpa Android-telefoner med 64-bitarsprocessorer. Vad är mer, S6 sport två sida vid sida processorer med fyra kärnor vardera, i huvudsak fungerar som en okta-core maskin hjärnan för den snabbaste smartphone i världen. Det blåste bort våra benchmark-tester, scoring högre än alla andra smartphone vi ses. Geekbench, Quadrant, AnTuTu, Vellamo, 3D Mark, Basemark – varje syntetiska test vi igenom vid enheten förstördes.

interna specifikation

Vi betonar den syntetiska delen, eftersom trots all kraft under huven, hickade systemet fortfarande under aktiviteter så enkelt som att dra från startskärmen till startskärmen. Vi gissar problemet är inte med hårdvaran, men mjukvaran: Samsungs TouchWiz har alltid varit uppsvälld. Det har blivit mycket mer strömlinjeformad i den senaste iteration, men det är fortfarande inte så lysande som en ren Android erfarenhet, mycket mindre iOS 8.

Att göra en tunn, vacker telefon kan innebära en hel del kompromisser, och i S6: s fall deltar den dikning utbytbart batteri. Möjligheten att byta ut batteriet på språng har länge varit en stapelvara i Galaxy S-serien. Byta sin flyttbara plast ryggplatta med slick glas har resulterat i en tunnare, kraftigare och i slutändan vackrare telefon. Det innebär också att du har fastnat med batteriet du får.

Batteri-liv

Våra upprepade batteri tester visar att Galaxy S6 varar genom ungefär 8,5 timmars surfande. De flesta webbplatser är främst vita, och visar vita på en stor, pixel tät skärm är det säkraste sättet att tömma ett batteri, så tester webbläsare är ofta de bästa stresstester. Söka efter 8,5 timmar är imponerande, men inte fantastiskt. Phablets som iPhone 6 Plus kan slå 10 timmar; Sony Xperia Z3 passerade 12. Men 8,5 timmar är tillräckligt för att hålla dig genom en dag utan att oroa dig, så länge du kommer ihåg att ladda upp varje kväll.

S6 stöder både stora standarder trådlös laddning, Qi och Powermat. Om du hellre vill ladda med kablar, kommer du att kunna dra nytta av snabba tekniska laddning som kommer att öka batteriet till ungefär 50 procent kapacitet på mindre än en halvtimme. Det ersätter inte bekvämligheten med ett extra batteri i väskan, men det är en anständig alternativ.

Låt oss vara ärliga: Samsung gör inte flaggskepp telefoner om de inte är laddad med funktioner. Visst nog är S6 fullt till bristningsgränsen. Tillsammans med massor av programvara klockor och visselpipor, har S6 ett antal extra maskinvarufunktioner. Anslutningsmöjligheter såsom NFC och Bluetooth 4.1 möjliggör kompatibilitet med praktiskt taget alla trådlösa enheter, medan telefonens aptX stöd kommer att glädja audiofiler.

Samsung valt att inte få tillbaka sin knäppa, överdimensionerade USB 3.0-kontakt, så att du är begränsad till USB 2.0 överföringshastigheter när du skickar foton eller video till din dator. Det är olyckligt, men dessa dagar de flesta av oss använder Wi-Fi för att ladda upp våra filmer till molnet ändå. Samsung också valt att inte göra S6 vattenavvisande. Detta är också en besvikelse efter att ha vant sig vid det i Galaxy S5. Inga fler kan du sätta telefonen i duschen eller skaka av en oavsiktlig droppe i poolen.

Funktioner

På den positiva sidan, bolaget slutligen kom runt på sin fingeravtrycksläsare och inkluderade en som är värt att använda. Medan Apples Touch-ID har vunnit många utmärkelser för sin användarvänlighet och tankefria pålitlighet, Samsungs gamla fingeravtryck skannrar var osäkert i bästa fall och värdelös i värsta fall. Liksom Touch ID, är den nya skannern på Galaxy S6 rundstrålande och inbyggd i hem-knappen. Du kan använda den från alla sidor, och det bara fungerar. Ansluta en ny fingeravtryck i systemet tar lite längre tid än det gör med Touch-ID, men resultatet är detsamma.

Sammanfattning

Det är på tiden. Efter år väntar på Samsung upp sitt spel, har företaget slutligen byggt en telefon som inte verkar monteras med billig, lägsta budgivare delar. I själva verket är det allt men spurtade i den andra riktningen, ger upp en premie glas och metallchassi som är kompakt och känns bra i handen. Och med en 64-bitars okta-core processor under det glas, är detta enkelt den snabbaste handdator du någonsin kunnat köpa.

Bör du? Om du är ett fan av Android, absolut. Galaxy S6 är en av de bästa Android smartphones i världen. Det är inte perfekt. Men nu är det nära nog.