matberedare – Breville Sous Chef 2017

Den Breville Sous Chef (BFP800XL) är bland de mest kraftfulla av de matberedare vi granskat. Det var fullt kapabel att reducera varje typ av mat vi testat det på, men i vissa fall överfördes och mosade mat tillsammans snarare än att bara fragmentering det. Detta var bland det enklaste att använda en av enheterna som vi testade, och det också visat sig lätt att montera, demontera och ren. Utformningen av processorn gör monteringen en intuitiv process, och dess blad är enkla att både fästa och ta bort för att växla mellan ingredienser och typer bearbetning.

Sammanfattning

Detta är ett av de bästa matberedare på grund av hur lätt den reducerar mat till ett fullt bearbetat skick. I våra tester, krävs det några pulser till fullo minska hårdostar, hacka lök och skiva potatis, lämnar mycket få noppor från den ursprungliga mat vi införas. Dess makt är ganska uppenbart i dess snabba resultat, ofta tar en bråkdel av pulserna mindre kraftfulla modeller som krävs. Det perfekt skivade champinjoner utan att orsaka dem att falla sönder, och det även malda mandlar till en perfekt mjölliknande konsistens.

Även om denna topprankade matberedare svartabörshajar en enorm mängd ström med sin 1200-watts motor, har detta den negativa effekten av ibland mosa maten det hackar. Till exempel när vi strimlad ost, det mycket snabbt skära genom ost och lämnade mycket få bitar av det ursprungliga blocket. Men kraften i motorn och utformningen av rivningsskiva flyttade med sådan kraft att det praktiskt taget mosade cheddar till en pasta i stället för i fint skurna strimlor.

Den övergripande utformningen av denna lilla matberedare är ganska intuitivt. Det är lätt att snabbt lägga till eller ta bort skärblad och diskar eller till och med helt isär apparaten för rengöring. Placeringen av varje bit är enkel och kräver lite referenser från den manuella att montera eller ens använda. Rengöring alla processorns bitar är också ganska lätt, men det kan vara tidskrävande på grund av det stora antalet delar som kräver rengöring.

Den Breville Sous kocken är en kraftfull matberedare – men ibland alltför stark. Till sin kredit, är processorn kan enkelt reducera varje ingrediens du kan använda den för, oavsett om det är mandel, blomkål, potatis eller lök. Dock visade den höga effekten för mycket i våra tester med mjukare livsmedel som cheddarost; det slutade mosa de rivna ingredienserna i ojämna klumpar snarare än fint skära maten. Trots detta är matberedaren bland de bästa vi ses ur prestandasynpunkt, men i slutändan föll kort av våra tre topplaceringar på grund av dess över prestanda med mjukare livsmedel.