fritöser – Presto Dual Basket ProFry, 2017

Presto Dual Basket ProFry är en bred öppning fritösen med gott om kapacitet. Tyvärr, kyckling strips och Björn fries som vi testade i denna fritös kom ut under genomsnittet när det gäller konsistens och smak. Nedsänkt 1800 watt värmeelement lyckades värma 2,8 liter olja för en optimal temperatur på bara 10 minuter, snabbare än alla utom en annan fritösen. Det återhämtade sig också dess temperatur snabbt; efter vår första kull, kunde vi steka vår nästa en på mindre än två minuter. Vi kunde också att steka de största partier – 6,3 pounds av kyckling strips och pommes frites – i ProFry kontra andra fritöser vi testade.

Sammanfattning

Även om du inte gör en hel del stekning men kanske det finns en eller två livsmedel din familj har en önskan för, är denna elektriska fritösen lätt att använda. Du fyller bara fritösen till markeringen med olja och vrida ratten till önskad temperatur. En signallampa meddelar dig när den är klar för stekning. Den ProFry levereras med dubbla korgar, som gör det lätt att arbeta i små serier eller laga två olika livsmedel samtidigt.

Det finns några praktiska funktioner som saknas från ProFry. En inbyggd timer skulle ha eliminerat behovet för oss att ställa våra egna klockor, och ett fönster skulle ha hjälpt oss följa utvecklingen av utvecklingen av vår mat utan att behöva titta på klockan och lyfta locket för att kika. Det är inte heller en enkel metod för dränering, lagring, eller filtrering av olja. När oljan är helt svalnat, kan du lyfta non-stick flyttbara behållare från fritösen och häll ut oljan från en av behållarens hörn.

Dual Basket ProFry har samma säkerhetsåtgärder som finns i de bästa fritöser: ett avtagbart lock för att förhindra stänk, en utbrytning magnetisk sladd och halksäkra fötter. Emellertid är den största oro för att det yttre inte är isolerad. Om du av misstag trycker på utsidan av fritösen, kan du lätt blir bränd. Vi mätte den yttre temperaturen hos fritösen medan det var fullt uppvärmd, och i enlighet med våra avläsningar, som registrerats på utsidan 248 grader Fahrenheit. Du kanske vill hålla unga barn ut ur köket när du använder ProFry fritösen. Även om det finns plasthandtag på vardera sidan om denna fritös, rekommenderar vi inte flytta den när du har kopplat in den i och vände temperaturvredet.

Presto garantier Dual Basket ProFry för ett år, vilket är typiskt för kompakta bänkskivan fritöser. Men om några problem med fritösen utvecklas under det första året, kan du returnera eller byta den. Du kan också hitta reservdelar och tillbehör på Presto hemsida samt garantin och produktmanual. Också på webbplatsen är matlagning videor och skötselråd. Vi kunde lätt snabbt kontakta Presto kundtjänst via telefon eller e-post.

Medan maten vi testade med Dual Basket ProFry var inte bland de bästa vi smakade, uppvärmningshastigheten, kapacitet och mångsidighet var utmärkt. Vi kunde laga olika typer av mat samtidigt och i stora mängder. Det är inte det säkraste bänk fritös vi testat, men det är lätt att använda och lätt att rengöra.