elektriska tandborstar – Philips Sonicare Essence 5600 2017

Philips Sonicare Essence 5600 är en av de mest populära låg kostnad laddningsbara elektriska tandborstar från Philips. Det är också en av dina bästa val om du vill prova elektriska borstar men inte vill investera i mer avancerade modeller.

Sammanfattning

Essence 5600 skiljer sig från de andra borstar som vi testade i sin design. Även om det har den tjockaste handtaget borstarna vi testade, utan borsthuvudet är det i särklass kortaste. De flesta av borsten rörelsen genereras i borsthuvudet och handtaget i sig är helt sluten. Detta innebär att du kan rengöra handtaget genom att köra den under vattnet. Om du har större händer kan du gillar designen, men i allmänhet, våra granskare fann smalare handtag för att vara mer bekväm – särskilt om de användes för att manuella borstar.

Vi fann att Essence prestanda inte riktigt höll måttet till Philips andra borstar, och det var en av de lägre artister bland alla märken. Våra testare fann att det inte ren samt andra borstar och beskrev borsten som skrymmande men mesiga.

Essence, levereras med funktion som vi funnit viktigast i en elektrisk tandborste: en timer. Det stängs av efter två minuter, men det framgår inte när du ska byta kvadranter i munnen. Den innehåller också en resefodral och en laddare som har ett litet fotavtryck, så den är lämplig för ett litet badrum. Ändå har det bara en borste läge och saknar en trycksensor, låga inställningar för känsliga tänder, framsteg spårning och en UV-rengörare.

Vid 14 dagar var batteritid genomsnitt för alla borstar men längre än samma prisklass modeller. Den har en två års garanti och kundservice för Philips är fast. Du kan lätt hitta information om garanti och manualer på tillverkarens webbplats, och du kan nå kundtjänst via e-post, telefon eller chatt.

Medan Essence har några av fördelarna med Philips mer avancerade borstar, som en solid garanti, kundservice och ljudkapacitet, lämnade det våra testare mindre nöjda än andra borstar gjorde. Men ändå, om du letar efter en billig introduktion till en första elektrisk borste, är Essence en bra satsning.