disk återvinning programvara – Ontrack Easy Professional, 2017

Vi samlade 48 prestationsmått från 10 av de främsta namnen i dataräddning och imponerade med vad vi hittade i Ontrack Easy Professional. Ontrack konsekvent gjorde bättre än genomsnittet i nästan alla områden.

File Recovery Framgång

Easy Professional scored också konsekvent väl inom området för skanning och återhämtning hastighet. Det var en av de snabbaste vi mätt på hårddisken (HDD) återhämtning genom att skanna och återvinning av 98% av våra förlorade filer med en hastighet på över 18 gigabyte per timme.

Denna funktion installerade program levereras med en av de bästa återvinnings motorer tillgängliga och backas upp av en ledare i dataåterställning industrin, Kroll Ontrack. Liksom alla våra tre bästa val i denna disk återvinning programvara översyn, är detta program bygger på erfarenheterna från Kroll Ontrack egna uppgifter återvinningsanläggning. Ontrack Easy Professional har tjänat våra Top Ten omdömen Silver Award för bästa disk återvinning programvara.

Vi testade denna programvara på att återhämta sig två typer av dataförlust: förlorade filer och filer på en omformaterad enhet. Ontrack Easy Professional är ett utmärkt exempel på en diversifierad produkt. Våra tester identifierat flera styrkor i detta program, och några svagheter samt. Den visade fallenhet för att återhämta bild och MS Office-filer på alla enheter, men dessa siffror sjönk skadan blev värre.

En av de största utmaningarna för dataåterställning hanterar det stora antalet filer som hittats. Till exempel Ontrack återvände nästan 64GB av rådata från en 10GB skannad partition, som är en av de största mängderna av rådata vi såg återvänt. Denna disk återvinning programvara har vissa funktioner som hjälper dig hantera den stora mängd data, inklusive möjligheten att förhandsgranska filer och filter resultat. Du kan också begränsa antalet råfiler som kommer igenom i en skanning genom att välja mindre omfattande sökalternativ på återhämtningsscenariot skärmen; men du kommer inte njuta så noggranna resultat som vi funnit. Det är också värt att notera att endast 1.24GBs av de återrådata var hela filer. Resten var alltför skadad för programvaran för att känna igen dem.

Ontrack erkänner över 400 gemensam fil rubriker, som täcker en stor typer olika filtyper, och denna lista uppdateras regelbundet. Tidigare versioner erbjuds också en hex editor för att reparera rubriker, men denna funktion är inte längre tillgängligt med detta program – som är sanningsenligt, lika bra eftersom den har potential att skada systemet om den inte används på rätt sätt. Kroll Ontrack gör värd en dataräddning labb, och vi rekommenderar dina kontakt dem för komplexa data recovery situationer innan itu med dem själv. Liksom de flesta andra mjukvarupaket vi granskat, kan detta göra partition återhämtning och erbjuder RAID återhämtning funktioner. Men för nätverks återhämtning, måste du titta in i Enterprise-versionen av denna programvara.

Rå Recovery Hastighet

Många återvinning program är utformade för att hjälpa dig att göra din upplevelse bättre och samtidigt minska risken du tar i gör-det-själv data recovery. Ontrack Easy Professional arbetar med dina hårddiskar och enheter för att berätta om de är i allt annat än perfekt skick. Kroll s Bad Block hanteringsverktyget varnar för potentiella fysiska skador och Easy ger dig möjligheter att hantera det. Programvaran erbjuder disk imaging att hjälpa dig att fånga information från den trasiga enheten för andra scanningsalternativ.

Skanna stora enheter tar tid. Ontrack var snabbast på att skanna vår test HDD och hade över genomsnittet scanningshastigheter på SSD och SDXC. Men även i den snabbaste, 18GB per timme, skulle det ändå ta längre tid än en dag för att skanna en 500 GB hårddisk. Denna programvara kan hjälpa dig att skära ner på den tiden genom att låta dig söka efter filtyp. Du kan också pausa genomsökningen eller stoppa den helt och hållet och spara dina framsteg.

Ontrack Easy har en hel del av de stödposter som vi gillar att se, såsom fjärrsupport och ett in-program hjälpfil. Bruksanvisningen är ett webbläsarbaserat program inbyggt i programvara avsedd att gå igenom din egen dataåterställning. Även om det gör ett bra jobb för att ta dig genom processen, det är inte enkelt att söka. Manualen är inte utformad för att svara på komplicerade frågor för avancerade användare. Som din situation blir allt mer tekniskt börjar dokumentation skjuta upp frågor till Kroll teknisk support, vilket råd du skulle vara klokt att följa.

Easy Professional backas upp av Kroll s verkliga data recovery labb. Medan Ontrack Easy kan lösa många av dina omedelbara data recovery behov, lagt till stöd av en professionell Data Recovery Service innebär att Kroll kommer att kunna hantera dataåterställnings behov utöver vad Easy Professional är konstruerad för att hantera.

Kroll Ontrack är ledande inom dataräddning, och Ontrack Easy Professional är ett av de bästa disk återvinning programvara varumärken som finns tillgängliga. Företaget har en bevisad dataräddning rekord och det visar i sin programvara. Det gav oss bra återhämtning resultat i våra tester, och det kommer lastat med funktioner för att göra din egen återhämtning bästa möjliga.

Funktioner

Hjälp och support

Sammanfattning