mobiltelefoner – Nexus 6P, 2017

Nexus 6P är ett av de bästa smartphones du kan köpa just nu.

Design

Det är en galen idé, eftersom Nexus telefoner aldrig tänkt att vara populär. Google först släppte dem som referens enheter, telefoner företaget kan peka på och säga, “Detta är vad Android kan vara.” Utvecklare använder Nexus telefoner för att testa sina program, och fläktar få dem så att de alltid har tillgång till de senaste versionerna av Android . Men du kan bara köpa en Nexus från Google; de är inte tillgängliga från bärare, och i fråga om popularitet, det är oftast tillräckligt för att räkna de flesta telefoner ut.

Men en telefon denna starka kan inte ignoreras. Nexus 6P har en snabb processor, en utmärkt kamera och den bästa batteritid vi har sett från någon modern handdator. Med roliga och användbara extrafunktioner och Android Marshmallow till råga på allt utanför, det är inte konstigt att 6P tjänar vår beundran.

Med tanke på dess 5,7-tums, 1440p skärm, är Nexus 6P en phablet, ungefär samma storlek och tjocklek som Apples iPhone 6s Plus. Trots sin storlek, var det inte obekvämt att hålla i våra tester – en följd vi misstänker, av den ständigt så skonsam krökning av dess bakstycket och den perfekta placeringen av sin Nexus Imprint scanner. Detta är en premie telefon med en premie bygga, precis lika imponerande som en Samsung eller Apple flaggskepp.

I rättvisans namn, men det är inte så unik. Byggd av den kinesiska tillverkaren Huawei (uttalas ungefär samma som “WAH-way”), den 6P känns som en sammanslagning av sina konkurrenter. Aluminiumramen och avfasade kanter framkalla Samsungs Galaxy Note 5; breda högtalar linjerna ovanför och under displayen verkar dras från Motorolas Moto X. Lyckligtvis förblir bakstycket klart Huawei: slick aluminium, Nexus logotyp och fingeravtrycksläsare, och en kamera och sensor bula som är som inget annat på marknaden.

Sensorn bula är en verklig oddity. Fet, svart och plattas ut som en mesa över en aluminium vanligt, omedelbart drar det ögat, om inte på bästa sätt. Nexus 6P är inte en ful telefon på något sätt, men det svarta fältet är störande, särskilt när du först unbox enheten. Det gör att orientera telefonen mycket lättare, och efter långvarig användning, fann vi att vi inte har något emot det.

kameror

Naturligtvis är den verkliga glädjen i alla Nexus-enheten tillgång till en ren version av den senaste Android-plattformen – i det här fallet, Android 6.0 Marshmallow. Marshmallow kommer med en massa förbättringar, men vår favorit är nog Slumra, en batterisparfunktion som stänger av alla icke-väsentliga funktioner i telefonen när det är lägga ner, tar sedan tillbaka dem på nätet så snart du väljer enheten igen . Med Doze, kan du glömma att koppla in telefonen på natten, vakna upp på morgonen och upptäcker att batteriet bara är tickade ned ett par procentenheter.

Nexus 6P är en av endast några moderna phablets som inte har optisk bildstabilisering. Det är lätt att av misstag skaka telefonen när du trycker på fotoknappen, och OIS hjälper till att minimera ryser och suddighet som kan uppstå.

De flesta stora telefoner har utrymme för att passa OIS s större kameraelektroniken, så det är oftast en automatisk inkluderar; tech frånvaro här är nyfiken. Google hävdar att genom att sätta större pixlar i 6P sensor kan kameran dricka mer ljus i en kortare tidsram. Detta innebär att slutaren inte behöver vara öppen så länge, som i sig bidrar till att minska oskärpa.

Det är inte en perfekt lösning. Vi lyckades ändå ta massor av något suddiga bilder genom att inte vara försiktig eftersom vi uppradade skott. Betraktade som en helhet, Nexus 6P överglänser lätt stora stråk av tävlingen. Med en mild mängd vård, griper dess 12.3MP sensor skarpa detaljer som är färgrika utan att vara alltför bullriga. Du kan fånga 4K video på 30fps, och vid lägre upplösningar kan telefonen hantera 240fps video, vilket kan översättas till fantastiska slow motion skott. Även framsidan kamera är imponerande, en 8MP sensor som kan skjuta 1080p video.

Under huven på Nexus 6P, Huaweis installerat den senaste versionen av Qualcomms Snapdragon 810 processor. Vi körde okta-core system på ett chip (SoC) genom över 100 separata benchmark-tester med hjälp av 10 olika sviter, och det visade sig vara en arbetshäst. Apples iPhone 6s förblir vår regerande mästare hastighet, men Nexus 6P kom nära och slå ut Samsungs Galaxy S6 och not 5 i våra grafiktester.

Med tanke på storleken och kraften i 6P, är det kanske mest benägna att jämföra det, inte med iPhone 6s, men de större, dyrare 6s Plus. Ändå Apples senaste phablet börjar på 16 GB lagringsutrymme; den 6P levereras med minst 32GB, kan uppgraderas till 64 GB eller 128 GB. I huvudsak kan du få en telefon som är samma storlek och form som iPhone 6s Plus med dubbelt förvaring för hundratals mindre. Det finns en svindlande prisskillnaden, och det gör Nexus 6P ett fantastiskt värde plocka.

interna specifikation

Det finns två grundläggande typer av batteri tester du kan köra på en telefon. Den första är en intensiv test som stammar telefonens processor som om du är binge spelar en high-end 3D-spel i timmar i sträck. Den andra är en displaytest; i stället för att trycka på CPU, det håller displayen igång för att se hur länge telefonen kan pågå genom ljus, kontinuerlig användning.

Vi kör båda batteritest som en del av våra smartphone recensioner och Nexus 6P gav oss superlativ resultat. Det lyckades sex timmar och 20 minuter i vår intensiva test. Det är utan tvekan imponerande, men hur ofta kommer du att spela spel på telefonen så länge? Det verkliga testet var vår surfning springa och 6P resultat var häpnadsväckande: nästan 12 och en halv timme. Det är det bästa som visar vi har sett från vilken telefon som helst i år. Kombinerat med Marshmallow s Doze funktionen bör du bara behöver ladda din 6P varannan dag. Detta är livslängden vi har väntat alltför länge att uppleva från våra telefoner, och det gladde oss.

Batteri-liv

Nexus 6P, liksom dess lillebror 5x, har två enastående funktioner som skiljer det från konkurrenterna: en USB Type-C laddningsport och Nexus Imprint. Trots förbättringar av USB-standarden – en reversibel plugg, dubbelriktad laddning och snabbladdning, för att nämna några – USB-C kan faktiskt vara något av en olägenhet i detta tidiga skede av adoption. Chansen finns att du har en komplett uppsättning av regelbundna mikro USB-laddning kablar som inte fungerar med den nya standarden. Så småningom kommer allt att använda USB-C och du har massor av extra kablar på hand; att komma dit, men du måste köpa alla dessa nya kablar nu.

Typ-C är en rolig extra, men den verkliga pärla här är Nexus Imprint. Efter att ha granskat världens främsta smartphones och använt vår beskärda del av fingeravtrycksläsare, vi är övertygade om när vi säger att Nexus Imprint är den bästa fingeravtrycksläsare runt. Det är fenomenalt snabbt, kräver den enklaste av kranar för att känna igen din identitet och låsa upp telefonen. Den cirkulära strecksatsen på baksidan av telefonen gör att hitta det lätt, och det är placerad lågt nog att nå den inte kräver att sträcka fingrarna.

Nexus 6P är en oddity. Det är ett flaggskepp telefon som kostar hundratals mindre än sina konkurrenter. Den har en massiv kamera bula som inte packa optisk bildstabilisering men ändå lyckas ta imponerande bilder. Utgångs modellen innehåller riklig lagring, dess batteri räcker åldrar och dess processor bränner genom riktmärken. Ändå är det inte kan erhållas från någon av de stora transportörerna, och den är gjord av Huawei – en tillverkare som, till denna punkt har varit oprövad på den amerikanska marknaden.

Tja, överväga Huawei visat; de bara sätta ihop en av de bästa smartphones som vi någonsin har granskat.

Funktioner

Sammanfattning