elektroniska whiteboardtavlor – Plus 2017

Den UPIC-64 M är en av de två ultraportabla roll-up interaktiva skrivtavlor från PLUS Corporation of America. Den mäter 64 inches diagonalt och väger 4,6 pounds.

Denna enhet är en lätt och hopfällbar whiteboard som också kan fungera som en filmduk och en vanlig whiteboard. Den UPIC-64 M använder ingen ström och är lätt att använda och ställa in. Denna elektroniska whiteboard kommer i ett rörformat väska som även rymmer alla dess tillbehör. Ställa upp denna whiteboard innebär utspelas arket och kopplar den till en magnetisk yta, såsom en svart tavla, whiteboard eller metallvägg. När du har anslutit projektorn till en dator, kan du ta bort locket på digitala pennan för att aktivera kalibreringsmönster som visas på skärmen. De flesta av beräkningskraft och interaktivitet i UPIC-64 M finns i den medföljande digitala pennan. Så även om du kan skriva på UPIC-64 M med markörer och suddgummi ingår i paketet, måste du alltid pennan för att använda den som en smart whiteboard.

Den digitala pennan kommunicerar trådlöst med datorn via Bluetooth och körs på en enda AAA-batteri. Det är lätt och varar upp till fem timmar på en enda laddning. Pennan är från Anoto Group, ett svenskt företag som utvecklar och licensierar digitala pennor. Det körs på Anotos egenutvecklade system för spårning som projicerar en osynlig matrismönster på UPIC arket. En inbyggd kamera fångar både position och rörelser pennan genom att ta mer än 50 bilder per sekund av dessa punkter och överföra informationen till whiteboard programvara på din dator. Förutom en kamera, en Bluetooth-radio och ett integrerat batteri, har Anotos digitala penna sin egen processor och minne.

Den UPIC-64 M stödjer endast datorer som kör Windows operativsystem. Dessutom, dess grundläggande program begränsar också dess användbarhet. Till skillnad från de flesta av de interaktiva skrivtavlor, bara denna vikbara whiteboard kommer med en touch och dra program för anteckning och infoga bilder i din beräknade innehåll. Det finns också begränsningar med att använda en rullbar ark som en interaktiv whiteboard. Den UPIC-64 M reagerar inte finger berör eftersom all interaktivitet kommer från dess Bluetooth-drivna digital penna. Dessutom, även om det fäster vid en solid vägg, det finns en liten ge varje gång du trycker på UPIC-64 M bladet med pennan. Detta kan ibland leda till inte svarar ingångar.

Det finns ingen tvekan om att UPIC-64 M är en roman ta på interaktiva elektroniska whiteboardtavlor. Dock kommer dess portabilitet kosta dig. Inte bara är det dyrt för en rullbar ark och en digital penna, men det saknar också en högtalare och multitouch interaktivitet.