drivrutinsuppdatering mjukvara – DriverHive, 2017

DriverHive är en av de många also-rans som tenderar att definiera föraren finder marknaden. Även om det är ingalunda ett misslyckande – trots allt, garanterar Bootstrap Software OEM-endast förare och inte innehåller skadlig programvara, vilket är mer än många av sina konkurrenter kan göra anspråk på – det inte lika bra som vi hoppades i våra tester. Det har de flesta av de funktioner du förväntar dig av en högklassig Driver Updater, men det föll kort i faktiskt hitta uppdateringar.

Sammanfattning

Med tanke på att varje förare pjäs gör samma anspråk – en massiv databas av filer, ansträngning uppdateringar och så vidare – det enda sättet att skilja den bästa drivrutinen från resten är att testa. Vi körde DriverHive genom sina steg på en av våra äldre testmaskiner. Av de 36 gamla drivrutiner programmet kunde ha hittat, lyckades det att upptäcka och erbjuda uppdateringar för 18 – bara hälften av dem.

Men kvaliteten på dessa förare var ganska hög. Medan DriverHive inte hitta några kringutrustning, lyckades det att upptäcka nödvändiga uppdateringarna för sådana kritiska enheter som Ethernet-styrenhet, ljudstyrenheten, USB-gränssnittet och SATA-styrenheten. De hjälper hantera din anslutning till Internet, datorns ljud, dess USB-portar och dess hårddiskar, respektive. En anmärkningsvärd frånvaro i våra tester var grafikkortet föraren, som var ett helt år inaktuell och desperat behov av en uppdatering; DriverHive inte överens.

Trots ljumma testresultat, är DriverHive s lista över funktioner toppklass. Efter att ha tagit fördel av sin gratis genomsökning, kan du registrera programmet och få tillgång till ett Klicka nedladdningar, automatisk installation, scan schemaläggning, och även backup och återställning verktyg. Resultatet av sökningen bryter tydligt ned vilken drivrutin version du använder och vilken uppdatering den rekommenderar, samt vem som gjorde uppdateringen. Den senare funktionen är särskilt användbar, eftersom du bara vill hämta drivrutiner som gjorts av OEM-tillverkare eller OEM – Intel, Microsoft, NVIDIA och så vidare. DriverHive garanterar att alla dess förare kommer från OEM, så att du inte behöver oroa sig för misstag ladda ner en drivrutin skadad av skadlig kod.

Jämfört med den bästa föraren uppdatera mjukvaran runt, är DriverHive anständigt, men inte exceptionella. Uppdateringarna den hittar är värdefulla och definitivt värt att installera, men de är ofullständig utan perifer programvara eller drivrutinerna till grafikkortet. Med OEM drivrutiner och användbara funktioner, är DriverHive både säker och kraftfull, men vi skulle sluta kort att kalla det en av de bästa förar updaters du kan köpa.