disk imaging programvara – WinISO, 2017

WinISO är en disk imaging programvara som är kapabel att extrahera filer från CD, DVD och Blu-ray-skiva för spegelkopia säkerhetskopiering och on-the-fly brinnande operationer. Det kommer även att konvertera rippade bildfiler mellan ISO, BIN, NRG, MDS och IMG, vilket gör det plattformsoberoende funktionell med de flesta alla system och även andra skivavbildnings varumärken, inklusive Nero CloneCD och Alcohol 120%.

Sammanfattning

WinISO injicerar sig rakt in i Windows-gränssnittet, vilket gör sig en funktionell del av Windows operativsystem. Enkel högerklicka funktionalitet gör det möjligt att lägga till filer i befintliga ISOs och ange antal virtuella enheter du vill, liksom berget och avmontera virtuella enheter.

Du kan skapa en start-cd med detta program, och om du känner särskilt äventyrligt, kan även skapa en start-cd som kommer att återställa till olika maskinvaror. Denna programvara redigeringsmöjligheter kan du lägga till filer som kan omfatta förare buntar för olika hårdvara varumärken. När det blir dags att leta efter drivrutiner, de är redan på disken så att du inte behöver leta efter dem.

De WinISO supportverktyg är inte lika omfattande som vi skulle vilja se, men den totala kunskaps går långt. Handledningen avsnitt innehåller steg-för-steg-instruktioner om att utföra olika disk-imaging uppgifter och en e-sektionen kan hjälpa dig att täppa till luckorna på specifika frågor.

WinISO saknar en hel del funktioner som skulle göra det en solid val för bild backup-mjukvara, men det har de funktioner du behöver för att klona CD, DVD eller Blu-strålar och bränna dem till ett annat media. Dess inbyggda monteringsmöjligheter kan du montera dina nya avbildade filer och köra dem som om de vore en fysisk disk i en enhet. I spel, ger detta pseudo-spricka du att kringgå din hårdvara för att möjliggöra mer lyhörda spel.