cirkelsågar – Hantverkare Cirkelsåg 2017 – Top Tens

Craftsman 10870 är en lätt cirkelsåg som kommer med ett antal ytterligare funktioner, men det saknar kraften och effektiviteten av de bästa sladd cirkelsågar vi granskat. Som med de flesta sidewinder sågar, är sågbladet ligger på den högra sidan av verktyget, vilket ger en fin balans, men på bekostnad av en fullt synlig blad. Detta 7 1/4-tums sågen är en av de enda produkter vi granskat som inte har en plats att lagra bladets insexnyckeln på själva verktyget, som är en mindre tillsyn men fortfarande något att överväga.

Sammanfattning

Sågen har en ineffektiv damm ränna som tillåter sågspån för att bygga upp runt bladet och skärningslinjen. Detta visade sig vara ganska frustrerande i mitten av en lång snitt i våra tester, som vi hade att luta nära materialet att blåsa överskotts sågspån från såglinjen. Dessutom överskottet sågspån skyms vår synlighet själva bladet, vilket gör det ganska svårt att skära i en rak, även linje. Men gör Craftsman 10870 innefatta en laserlinje som du kan använda för att hjälpa dig att behålla ett rakt snitt.

Craftsman 10870 tillåter dig att göra djupa snitt med ett maximalt djup av 2 3/8 inches på en 90-graders vinkel och 1 13/16 inches i 45 graders vinkel. Du kan ställa in vinkel upp till 54,5 grader, vilket gör det möjligt att göra mångsidiga snitt med verktyget. Tyvärr, verktyget drar endast 14 ampere, den enda såg i våra recensioner för att göra det, och har en maximal hastighet på 5000 varv per minut, vilket är den långsammaste av alla sågklingorna vi granskat.

Om du stöter på några fel, Craftsman erbjuder ett års garanti med detta verktyg för att skydda dig från sådana situationer. Du kan ladda ner bruksanvisningen från bolagets hemsida om du tappar den som följer med verktyget. Du kan kontakta kundtjänst via e-post, telefon eller chatt.

Craftsman 10870 är en anständig såg som kan skära genom olika material, men utan hastigheten, lätt eller effektivitet av de cirkelsågar. Denna sladd elverktyg har en dåligt utformad damm ränna som verkar mosse bladet ner och påverka dess prestanda negativt. Men gör det göra rena snitt och har en laser guide som hjälper dig skära raka linjer.