molntjänster – icloud, 2017

Med hjälp av molnbaserade medier skyhöga, var det bara en tidsfråga innan Apple hävdade sin plats bland den lilla men växande marknaden för molntjänster. icloud är Apples lovvärda försök att förena sina omåttligt populära produktlinjer med en sömlös, integrerad molnlösning. Tjänsten haffar våra Top Ten Gold Award för sin intuitiva användarvänlighet, fil stöd och synkronisering funktionalitet som trådlöst skjuter dina lagrade filer till alla dina enheter automatiskt. icloud får inte vettigt att använda om du inte redan är på Apples system, men för dem som är, denna molntjänst en vinnare.

Funktioner

I likhet med alla andra molntjänsteleverantörer vi granskat, iCloud fungerar som din personliga hårddisk i molnet, lagra dina dokument, musik, bilder och mycket mer. Alla filer du skapar, ladda upp eller ändra på en dator eller enhet automatiskt synkroniseras med resten av dina enheter. Detta står i skarp kontrast till andra molntjänster som helt enkelt gör att du kan komma åt dina filer via molnet. Med iCloud, kommer du att kunna komma åt någon av dina filer om du är ansluten till Internet eller inte. Tjänsten ger också en integrerad e-postklient, adressbok och kalender, som du kan också hålla synkroniseras på alla dina iCloud-kompatibla enheter.

Medan icloud kan lagra och synkronisera nästan alla typer av filer, är detta mångsidighet inte utan en varning. För att verkligen lagra dokument och datafiler i iCloud måste du köpa Apples iWork apps: Keynote, Pages och Numbers. Dessa program gör att du kan skapa kalkylblad, Word-dokument och presentationer, medan icloud håller dessa filer up-to-date på dina enheter och på webben. Den enda lösningen på detta är att lagra filer i ditt e-postkonto, du bifoga ett dokument till ett e-postmeddelande och antingen skicka den till dig själv eller spara det som ett utkast. Emellertid är detta fästteknik inte så bekvämt och hålla reda på flera dokument detta sätt är långt ifrån enkel. Om iCloud är tjänsten val, är det bästa alternativet att helt enkelt köpa iWork apps. Kostnaden för de program kommer inte att bryta banken, men det faktum att du har att spendera extra för att göra icloud fullt fungerande kan rankle ett fåtal användare.

Där iCloud utmärker är media. Apple har i stort sett erövrat marknaden digitala medier med iTunes, så det kommer inte som någon överraskning att icloud var utformad för att sömlöst integreras med mediaspelaren. Med molntjänst, någon ny musik, filmer eller TV-program du köper via iTunes automatiskt och trådlöst skjuts till alla dina enheter. Detta är särskilt anmärkningsvärt eftersom det utrotar Apples besvärlig sladd ständiga process att ladda upp media till alla dina enheter. Men har du fortfarande att lagra låtar på dina enheter för att spela dem. I själva verket är de flesta av de filer du lagrar genom iCloud lagras på dina enheter och helt enkelt överförs via molnet.

Även om du kan visa, redigera och strömma filer med iCloud är fildelning en annan historia. Molntjänst är anpassad mer för att dela med sig själv snarare än andra. Därefter är icloud inte ett bra alternativ om samarbete eller fildelning är en prioritet.

Naturligtvis faller tillgång till iCloud främst inom sfärer av Apples ekosystem; molntjänst är kompatibel med iPhone, iPad och iPod Touch, och kommer att vara med eventuella framtida iOS-enhet. Du kan också synkronisera en Mac med iCloud och i en mest överraskande kompromiss, en Windows-baserad dator också. Dessutom kan du få tillgång till webbgränssnittet på ditt iCloud-konto från valfri webbläsare.

Mobile Access

Ändå förblir icloud på botten av förpackningen med dess begränsade mobil åtkomst. Du kan inte logga in via en mobil webbläsare och tjänsten är inte kompatibel med konkurrerande mobila enheter, som Android och Blackberry.

När det gäller att underlätta användning, icloud outpaces lätt tävlingen. Det är inte så mycket att de andra molntjänster vi granskat är svåra att använda (de är inte), är det bara att iCloud har gjort det enklaste. Alla dina filer på ett ställe och det kräver inte några hands-on management; du helt enkelt ladda ner eller spara en fil en gång och det är omedelbart tillgängliga på alla dina enheter. Tjänsten är intuitivt och lätt att navigera, och även de blygsamma om att använda molntjänster kommer att finna detta en tillgänglig och anmärkningsvärt okomplicerad. Dessutom iCloud, som alla Apples produkter, är snygg, elegant och sofistikerad.

Som en av de mest välkända teknikföretag i världen, Apple kontinuerligt får höga betyg i kundnöjdhet, ger omfattande teknisk support för alla sina produkter och tjänster. iCloud är inget undantag, kompletterat med användbara resurser på nätet och direkt teknisk support. Om du vill veta mer om tjänsten, granska iCloud supportcenter, där du hittar svar på dina frågor om hur man använder iCloud. För hjälp med felsökning, kan du kontakta Apple direkt via avgiftsfritt telefonnummer eller e-post, eller delta på trådar i iCloud kundgrupper.

Som väntat, fungerar molntjänst vackert och smidigt i Apples ekosystem. Det är elegant, robust och extremt användarvänligt. iCloud är ett måste om du är en konsument eller småföretag som redan använder Apple-produkter; du kommer att kunna få tillgång till alla dina digitala filer och media som helst och från någon av dina Apple-enheter utan att manuellt behöva synkronisera dem.

Enkel användning

Hjälp och support

Sammanfattning