krypteringsprogram – Kruptos 2 2017

Kruptos 2 håller blivande tjuvar borta från din mest känslig information, såsom finansiella dokument, genom att kryptera dina filer. Dessa data krypteringsprogram går några steg längre för att öka säkerheten för din information, med förändringar filnamns och en File Shredder. Detta program har sin egen bredvid den bästa krypteringsprogram, tjäna Top Ten Recensioner Bronze Award.

Prestanda

Den viktigaste förmåga krypteringsprogramvara är att det säkert låser dina filer så att ingen kan komma åt dem utan ett lösenord. Alla programmen i vår lineup kryptera effektivt, så vi tittat på andra aspekter som gör programmet bättre. Vi krypterade 63 filer som motsvarade 128MB använder Kruptos 2. Även om det inte tar en extremt lång tid – knappt 30 sekunder – det tog betydligt längre än ett par andra program, som tog mindre än 10 sekunder.

Efter vårt första test, märkte vi att filerna höll sina ursprungliga filnamn, men det finns en möjlighet att klättra filnamnen som du krypterar. Så i nästa test, valde vi att ändra filnamnen, och det ökade tiden för kryptering för att mer än två minuter. Dechiffrera filer tar mindre än fem sekunder, men.

Efter installationen öppnar en webbläsare till Kruptos två webbplats och leder dig till en startguiden omedelbart. Läsa igenom det hjälper dig att snabbt bekanta dig med programmet så att du tryggt kan börja använda den. När du har angett ditt huvudlösenord, kan du börja kryptera mappar genom att bara högerklicka och sedan välja rätt alternativ.

Du kan skapa självuppackande (EXE) filer med detta program, som är mycket användbar eftersom du kan skicka dem till någon annan och alla mottagaren behöver är lösenordet för att komma åt dina filer. Så, för att på ett säkert sätt skicka känsliga dokument, såsom skatteblanketter till din finansiella rådgivare, är att skapa en av dessa körbara, e-posta det, sedan text eller ring din rådgivare att ge lösenordet. Men EXE-filer Kruptos 2 skapar är uppblåst bortom den ursprungliga filstorleken, så du måste se till att du har tillräckligt med utrymme på hårddisken för att hålla stora EXE-fil innan du skapar en.

Liksom alla de bästa krypteringsprogram, Kruptos 2 använder AES 256-bitars kryptering, som är algoritmen den amerikanska regeringen och militära förtroende sina sekretessbelagda handlingar till. Du kan vara säker på det här programmet använder den högsta nivån av säkerhet för att kryptera din personliga information.

Säkerhet

Kruptos 2 inte erbjuda så många säkerhetsextra som topprankade programvara i vår uppställning. Det har inte ett virtuellt tangentbord, vilket gör det möjligt att undvika keyloggers spela in dina tangenttryckningar. Men Kruptos 2 innehåller de två viktigaste säkerhetsfunktioner: en File Shredder och ett lösenord styrkemätare. I själva verket är standardinställningen när du krypterar filer att strimla de ursprungliga filerna. Om detta gör dig nervös, kan du ändra på det och manuellt strimla filerna senare. Fragmentering filer skiljer sig från att ta bort filer – fragmentering filer skrivs de filer du vill avyttra så att filen inte kan återställas med hjälp av fil återvinning programvara.

Måttet på lösenordets är användbart om du är osäker på huruvida ditt lösenord är tillräckligt stark. Det är viktigt att komma ihåg att dina krypterade filer är bara så säker som lösenord är stark. De längre och mer slumpmässiga ord och tecken som du använder för ditt lösenord, desto bättre.

Denna programvara stöder Windows 10, den senaste versionen, liksom de äldsta, Windows XP, och någon version däremellan. Så länge du använder Windows operativsystem, kan du använda Kruptos 2 utan problem.

Du kan kontakta kundtjänst för Kruptos 2 via e-post eller telefon, men företaget är beläget i Storbritannien, så beroende på var du befinner dig, kan e-post vara enklare. Vi hittade mer dokumentation stöd från detta mjukvaruföretag än någon annan. Det finns frågor och guider på sin webbplats som innehåller video och skärmdumpar för att hjälpa dig fullt ut förstå programmet.

Kruptos 2 är inte lika snabb med sin kryptering som vissa andra program, och det innehåller inte alla de extrafunktioner som den högst rankade program i vår lineup gör, men detta program är fortfarande utmärkt för kryptering och ökad säkerhet. Det är lätt att använda och har ett av de viktigaste nya funktioner – en File Shredder. Sammantaget är detta en av de starkaste kryptering program tillgängliga.

Hjälp och support

Sammanfattning