DVD-spelare – Samsung DVD / VCR DVD-V9800 Combo – Top Tens

I en värld där tekniska underverk som högdefinitions-tv, tabletter och smartphones är alla kapabla att leverera häpnadsväckande ljud- och bildkvalitet, kan det tyckas att det inte finns någon plats för äldre medier som lowly VHS-band eller standard-definition DVD-skivor. Denna känsla är platt ut fel.

Sammanfattning

Även tiden kan ha glömt dessa format till förmån för sina skinande nya motsvarigheter, företag som Samsung inser att en stor del av media skulle bli oanvändbart utan teknik som combo DVD / VCR-spelare. Samsung DVD / videobandspelare DVD-V9800 spelar din stack av gamla VHS-band och DVD-skivor med samma precision som sina äldre motsvarigheter som har för länge sedan uppdelade eller sålts på varvet försäljning.

Den bästa funktionen av Samsung DVD / videobandspelare är dess 1080p uppkonvertering. Denna teknik tar standard-definition bilder på DVD och VHS-band och skalar dem upp till en upplösning som lämpar sig för visning på en HD-TV. Enheten gör en kapabel jobb att upprätthålla rätt proportioner av alla bilder. Bilden ser så bra som kan förväntas för en DVD / videobandspelare i den här prisklassen.

VCR delen av Samsung DVD / videobandspelare är en fullt fungerande fyra huvud hi-fi enhet. Video- och ljud trohet den producerar är anmärkningsvärt bra med tanke på ålder av tekniken. Annat än att finns det inga överraskningar i denna del av denna DVD / videobandspelare. Det fungerar precis hur du kommer ihåg; bara trycka på din VHS-band och tryck på Play. Om bandet är fortfarande i gott skick, kommer enheten att spela den.

Den stora frågan på allas åtanke när man köper en DVD / videobandspelare spelare är “Kan jag överföra bilder på mina band till en DVD?” Det är en rimlig fråga eftersom magnetband inte varar för evigt, och har en digital backup är alltid en bra idé. Tyvärr är Samsung DVD / videobandspelare endast en spelare. DVD del av enheten innehåller ingen inspelning förmågor. Detta är en besvikelse; om Samsung hade inkluderat DVD-bränning funktioner på den här maskinen, skulle det ha stötte det upp några fläckar på vår sida-vid-sida jämförelse diagram.

Andra förbiseenden på maskinen finns utelämnandet av stöd för Dolby Digital-ljud (DDS), som är ljudformatet som de flesta Hollywood-filmer använder. Medan du fortfarande höra skarpa, klart ljud med denna Samsung spelare, så får man inte rikedomen som DDS erbjudanden. Ett annat hål i Samsung DVD / videobandspelare spec ark finns i digital tuner box. Detta innebär att du inte har förmågan att fånga over-the-air digitala signaler; du måste köpa den låda separat.

Vid slutet av dagen, är Samsung DVD / videobandspelare DVD-V9800 billigt, hållbart och lätt. Den spelar dina VHS-band och DVD-skivor samt varje enhet du använde i videobandspelare “glansdagar. Den saknar några funktioner som vi letade efter till exempel en digital tuner och stöd för Dolby Digital-ljud. Om det hade inkluderat någon av dessa funktioner, skulle det ha rankas högre på vår sida-vid-sida jämförelse diagram.