krypteringsprogram – CryptoForge 2017

CryptoForge har en av de starkaste och mest säkra krypteringsalgoritmer ute, 256-bitars nyckel AES, vilket gör det mycket säker kryptering programvara. Denna programvara är också mycket enkel att använda och erbjuder en handfull stora säkerhetsfunktioner.

Sammanfattning

Även CryptoForge var inte den snabbaste krypteringsprogram i våra tester, var det inte den långsammaste heller, och det gjorde utföra ganska snabbt under våra tester av kryptering och dekryptering av filer. Det tog knappt tre minuter för att kryptera 63 filer som motsvarade 124MB, och drygt sex sekunder för att dechiffrera dem.

Vi hittade den här filen krypteringsprogram enkel att använda. I själva verket, efter att ha installerat programmet kan du ställa dina alternativ och sedan starta kryptering eller strimla filer direkt genom att bara högerklicka på en fil, välja “kryptera” och sedan ange ett lösenord. Dekryptera dina filer fungerar på samma enkla sätt.

En nackdel är att du måste ha CryptoForge installeras på alla enheter där du eller mottagaren behöver för att visa krypterade filer. Du kan skicka filer och de kommer att vara säkra och lösenordsskyddade, men när du skickar krypterade och lösenordsskyddade filer till mottagare, måste de ha CryptoForge installerat för att öppna filerna. Vissa krypteringsprogram låter dina mottagare åt dina filer utan att behöva installera programvaran.

Liksom de flesta av de bästa krypteringsprogram vi granskat erbjuder CryptoForge den säkraste krypteringsnyckel – 256-bitars nyckel AES. Detta chiffer används av den amerikanska regeringen och förvränger dina data ordentligt när den krypterar filer. CryptoForge ger också tre andra krypteringsalgoritmer som du kan använda om du föredrar – 448-bitars Blowfish, 168-bitars Triple DES och 256-bitars GOST.

De bästa krypteringsprogram erbjuder en File Shredder, en lösenordets och ett lösenord generator – CryptoForge har alla tre. Dess File Shredder kan du välja hur många gånger filer skrivs över när strimlad – upp till 99 gånger. Dock säger företaget de flesta användare skulle vara säkra tillräckligt med bara två pass, så du förmodligen inte behöver oroa sig för att köra File Shredder 99 gånger med varje fil som du vill strimla.

Dess lösenord styrkemätare och lösenord generator komma till hands när du behöver för att skapa en riktigt stark lösenord. Generatorn gör allt arbete för att komma upp med ett lösenord för dig om du vill, men det kan vara en svårare lösenord för att komma ihåg. När du prova ett eget lösenord, anger mätaren hur säkert det är.

Även detta program använder 256-bitars nyckel AES krypteringsalgoritm, vilket gör dina filer väldigt säker efter det krypterar dem, saknar det några säkerhetsfunktioner som de bästa kryptering mjukvara erbjuder. Du får inte ett virtuellt tangentbord, stealth mode eller lösenord återvinnande funktionen med CryptoForge. Ett virtuellt tangentbord gör att du kan skriva in ditt lösenord med en mus istället för att använda din fysiska tangentbordet, förhindra keyloggers från att se dina lösenord. En stealth mode gör att det ser ut som du inte och har aldrig använt krypteringsprogram på datorn. Återställning av lösenord gör att du kan återställa eller återställa ditt lösenord om du glömmer det, som en hel del krypteringsprogram inte tillåter av säkerhetsskäl, men skulle ge dig mer spelrum.

Så länge du använder en av de senaste versionerna av Windows – XP eller senare – datorn inte kommer att ha några problem kör CryptoForge. De nyaste versionerna – Windows 10 eller 8 – kan köra programmet lite bättre totalt än en äldre version.

CrytpoForge erbjuder inte en handbok, men det ger kundsupport. Du kan också visa hjälp FAQ och handledning på sin webbplats innan du slår till kundsupport.

CryptoForge är en enkel att använda system med en stark algoritm nyckel. Det har inte alla säkerhetsåtgärder i den övre krypteringsprogram, men dess funktioner som strimla, kryptera och dekryptera filer för dig är intuitiva och stark.