elektronisk översättare – Lexibook NTL460, 2017

Lexibook är ett namn med några av de bästa elektroniska översättare på marknaden. Den NTL460 innehåller många av de funktioner som Lexibook är känd för, men det saknas några av de mest vitala funktioner för att kommunicera med främmande språk som modersmål.

Sammanfattning

LEXIBOOK NTL460 översätter fyra språk: engelska, franska, spanska och tyska. Den rymmer 30.000 ord och 150 fraser per språk. Fraser är indelade i 10 olika kategorier som inkluderar nödsituationer, restauranger, resor, sightseeing och affärsändamål.

Dess ordförråd är den fjärde största av alla översättare enheter vi utvärderade, men det ger inte mycket hjälp i uttal, eftersom det inte kan spela översättningar högt. Istället ord visas på en textdisplay. Dessutom är snabb kommunikation hindras av det faktum att det inte har tal-till-text-kapacitet. Om du vill översätta ett ord eller en mening, måste du använda den medföljande tangentbordet för att manuellt skriva orden.

Den innehåller en mängd hjälprese funktioner som en världsklocka som visar aktuell tid i städer över hela världen, ett mått omvandlare, en valutakonverterare, en miniräknare, väckarklocka, en kalender och även enkla ord spel som bödel. Den skyddas av ett två års garanti och du har möjlighet att ladda ner en användarmanual på nätet. Teknisk support är tillgänglig via en online FAQ sida och e-post, men det finns ingen telefonsupport som erbjuds.

LEXIBOOK NTL460 är ett användbart verktyg för att utföra översättning på fyra språk, men det inte bryta ned språkbarriären så effektivt som enheter som spelar översättningar högt. Dess brist på taligenkänning bromsar också kommunikation. Dess många resor funktioner är hjälpsamma och garantin är exceptionella, men om du vill lära dig rätt uttal kanske du vill hitta en översättare som innehåller ljuduppspelning.