digitalkameror – Canon Powershot G7 X, 2017

När Sony introducerade sin uppskattade RX100 linje, det fanns ingenting annat på marknaden som verkligen kan jämföra. Dessa kameror hade små kroppar med relativt stora sensorer, och medan de skulle kunna passa bekvämt i fickan, de lätt överträffade smartphones och liksom andra kompakta digitalkameror.

Sammanfattning

Canon lanserade sin första rakt på konkurrenten, Canon G7 X, 2014. Den har nästan identiska dimensioner, en mycket likartad sensor och en mycket längre objektiv. Medan dess specifikationer är lovande och den presterar mycket bra, fann vi att det inte överträffa RX100 för övergripande bildkvalitet.

G7 X, bör dock inte uteslutas enbart på dessa grunder. Sammantaget vi föredragit sina kontroller till Sonys och dess längre lins gjord för talande porträtt och fler inrama alternativ. Dessutom är dess ledade skärmberörings kapabla – vilket gör det enkelt att navigera i menyer eller knacka för att fokusera.

Kontrollerna på denna kompakta digitalkamera läggs ut på samma sätt som RX100, även om det finns några förändringar som gör dem lite enklare att använda. Styr ring runt objektivet klick när du gör en justering. Detta ger dig fysisk referens för justering som du bara inte kan få med Sonys smidig justering. Även om detta är mycket bekvämare för fotografering stillbilder, är det viktigt att notera att klicka gör justeringsringen värdelös för att fånga video. Sony å andra sidan, justerar tyst och smidigt.

G7 X innehåller också en justeringsratten för exponeringskompensation, som skickligt är gömd under lägesväljaren. Även om detta gör att lägesväljaren att skjuta något, trodde vi att det var så litet pris att betala för en sådan användbar funktion.

Till skillnad från RX100 III, men det finns ingen inbyggd sökare. Även betydelsen av en sökare varierar från fotograf till fotograf, det är ingen tvekan om att ha en kan vara användbar – speciellt vid fotografering i direkt solljus.

När det gäller funktioner, är G7 X bland de bästa kompakta digitalkameror tillgängliga. Här finns Wi-Fi-anslutning, fokusera topp, en HDR-läge och Near Field Communication (NFC) – en ovanlig men välkommen funktion som gör att ansluta till andra enheter lätt. Konstigt, men det finns ingen panoramaläge.

Objektivet på kameran kan zooma mycket längre än Sony, och ändå förblir lika snabbt, erbjuder f / 1.8 på den breda änden och f / 2,8 på telefoto. Stående traditionellt skott mellan 85 och 135 mm eftersom längre brännvidd tenderar att ge en mer naturlig look till motivets ansikte. Eftersom G7 X kan zooma upp till 100mm kontra RX100 III: s 70mm kommer Canon att vara bättre för närbildsporträttfotografering.

Ändå fann vi att Sony lins är skarpare och att dess bilder är mer detaljerade. Canons bilder, särskilt dess färger, är fortfarande stor. Men om bildkvaliteten är ditt slutmål är RX100 III ett bättre val.

Sammantaget är Canon Powershot G7 X en imponerande liten kamera. Även om dess bildkvalitet är inte riktigt i nivå med konkurrerande modeller, erbjuder unika funktioner som en pekskärm, en lång zoom och fasta kontroller. Av denna anledning är det fortfarande en allvarlig konkurrent i den kompakta digitalkamera marknaden och ett utmärkt val för fickan porträttfotografering.