dator karriärer – Network Administrator 2017

En nätverksadministratör hanterar både fysiska och virtuella aspekter av en organisations datanät. Jobbet är en av många dator yrken som ger möjligheter till tillväxt och avancemang.

Sammanfattning

Ett nätverk kan vara så liten som två datorer och en skrivare i ett kontor, eller det kan tjäna en internationell verksamhet med flera kontor. Ett lokalt nätverk (LAN) ansluter datorer och skrivare till en central server där data lagras och backas upp på en regelbunden basis. Wide Area Networks (WAN) ansluta LAN så att användare och datorer på en plats kan kommunicera med dem på en annan.

Datorer, servrar, skrivare, Voice over Internet Protocol (VoIP) telefoner och andra kontorsmaskiner är ofta i samband med Ethernet-kablar, även om andra anslutningsmetoder används också, inklusive trådlösa anslutningar.

Ingångslön för detta yrke genomsnitt på $ 44.330 och det toppar på $ 115.180. För närvarande finns det 366,400 personer anställda i detta yrke, med 42.900 lediga jobb förväntas av år 2022. Personer som har heltids, fast anställning status ofta får sjukförsäkring och andra förmåner.

Positioner i dator karriärer som denna anses chefspositioner. Du behöver i allmänhet ha tre eller fler års erfarenhet i branschen, och du övervaka nätverks analytiker och dator teknisk support specialister. En teknisk supportspecialist är kontaktperson inom ett företag som hanterar datorrelaterade problem eller önskemål. Nätverksrelaterade frågor som är över kunskapsnivån för en teknisk support specialist eskaleras till ett nätverk analytiker. De mest avancerade professionella nätverk kallas nätverks arkitekter eller nätverkstekniker; de utformar nätverk och brandväggssystem. Men som en nätverksadministratör kan du uppfylla många roller, beroende på din erfarenhet och storleken på det nätverk som du hanterar. Om du hanterar ett litet nätverk, har du ett större utbud av uppgifter att slutföra än någon som arbetar med ett fullt lag av administratörer på ett stort företag.

Arbetslivserfarenhet och en kandidatexamen i informationssystem kommer att säkra möjligheter till avancemang i en nätverksadministratör läge. Advancement kommer att ske när du får ytterligare kompetens och erfarenhet. På grund av den integrerade roll som ett nätverk spelar i ett företag, kommer du att göra bäst om du har möjlighet att kommunicera tekniska begrepp till mindre tekniska individer i ett team miljö. Ju fler affärskompetens du kan kombinera med din nätverks kunskap, varvid bättre chans att du kommer ha befordrats till andra ledande roller inom ett företag.

Uppgifterna för en nätverksadministratör, precis som de i andra dator karriärer, utförs ofta ensam, men en individ i detta yrke samverkar ofta med professionella datoranvändare och andra anställda i företaget om nätverkskomponenter, såsom en organisations internetanslutning eller brandväggssäkerhet.

Övertid krävs vanligtvis när ett nytt nätverk är att få konfigurerat, som ofta måste göras under en kort tidsperiod. Du kan också räkna med att arbeta långa timmar om ett nätverk kraschar, när du måste felsöka orsaken till kraschen, bestämma hur man rättar till det och återställa nätet så snabbt som möjligt. Fler och fler, är ett nätverk ryggraden i en verksamhet, och när det är nere, innebär att förlorade intäkter. Anställda inte kan arbeta, och om nätet innehåller en online-butik, till exempel kunder inte kan köpa produkter eller tjänster.

En nätverksadministratör spelar en viktig roll i ett företag eller en organisation i dag. Individer i detta yrke samordna med andra personer med dator karriärer samt högsta ledningen för att upprätthålla en mångfacetterad nätverkssystem. Nätverksadministratörer är också väl kompenserad och kan få ytterligare certifieringar för att förbättra deras värde till deras arbetsgivare.